WhiteDay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben çok vatan aşığı biriydim. sonra gördüm ki vatanını en çok sevene en pis işi yaptırıyorlar. bizi de vatan millet sakarya diye sömürüyorlar. ben vergiden gocunmuyorum. vergi vereceğiz elbet ama herkes kazancı kadar vergi ödesin. neden milyonları olan bi adamın kaçırdığı vergiyi ben ödüyorum. muhalif olursan aydın doğan gibi kesiyorlar cezayı, yandaş olursan siliyorlar borcunu.

ingiltere'de 7 pound, türkiye'nin 3 katı demeniz pek doğru değil. her ülkede satılan malı o ülkenin para birimi üzerinden değerlendirmek gerek. aksi halde ingiltere'de kazançta türkiye'nin 3 katı oluyor otomatik olarak.

tekrar diyorum benim zoruma giden vergi ödemek değil. 2 şeyden gocunuyorum. bir her açıkta halkın cebindeki 3-5 kuruşa göz dikilmesi diğeri de neden zenginin ödemediğini fakir ödüyor.

burda söylediğim iphone, mercedes olayı değil. asgari ücretlinin cebinde 3-5 kuruş para var ona da göz dikiyorlar.

herkese yetti çankaya bi şimdikine yetmedi galiba. önceki cb'ye nasıl yetiyordu. buckingham sarayı'nı boşverin. onların yönetim anlayışı ile bizimki bir değil. adamlar orda ülkenin sahibi olarak görülüyor biz de durum daha farklı.

madem örnek alacağız niye sarayı örnek alıyorsunuz da evde oturan merkel'i örnek almıyorsunuz?

bu halkın okuma yazma oranı da bilgi birikimi de çok düşük. o yüzden halk bilinçlenecek ki yönetenler bilinçlensin diyemeyiz. devleti yönetenler beni düşünmüyorsa ben hiç düşünmem.

bu toplumun bilinçlenmesi gereken bir konu varsa o da bence şudur. ben devlete mecbur değilim devlet bana mecbur. hem de sonuna kadar mecbur.

iphone zamları konusu çok güzel bir eleştiri konusuna dönmüş. Sizi de yorumlaştığınız kişiyi de kinaye yok cidden tebrik ediyorum. Sonuna kadar haklısınız, olay zekat gibi aynen. Vermesi gereken vermesi gerektiği kadarını verse güzel yerlere geleceğimiz açık.

Ancak vergiden kısmak için binbir türlü oyunlar ah ah..