5 liraya almanın nedeni dostum vergidir.Çünkü devletin adam gibi topladığı vergi kalemi yakıttandır.Bugun Sigaranın çok ucuz olduğu gerçektir mesela sigaranın vergisini peşin alıyor devlet.İngilterede 7 punddu en son yani türkiyede 3 sigara parasına ingilterede 1 sigara alınmaktadır.Halk yeterince vergi vermiyor.Size bu cümle komik geliyor ama durum aynen öyle.Batık yunanistanda 10 kişiye bir memur düşerken bu rakam türkiyede 22 kişidir.Bu kadar katma değer üretmeksizin sadece maaş alan insanların parasını senin benim gibi garibanlardan toplanıyor.İşte burda sıkıntı oluyor.Türkiyenin durumu web sitesi işini almak için araba kiralayan takım elbise alan genç arkadaşlara benziyor.Herkes devletten şikayetçi ister beğenin ister beğenmeyin siyaseten yazmıyorum Bülent arınç "herkes siyasilere laf ediyor,halbu ki Türkiyenin ortalamasıdır meclis" demişti.Bunu muhalif birine söylesen koyun muhabbeti yapar.Biz nasılsak mecliste aynı kardeşim çıkarımız uyarsa herkesle ticaret yaparız muhalefet saydırdı hükümete milli eğitim bakanlığı süt ihalesi vs zırladı durdu.İhaleyi "dimes" adlı firmada almış bak sen şu Allahın işine dimes kimin muhalefet partisinin milletvekili tokat milletvekili

Yani halk değişmedikçe meclis değişmez.Türkiyenin en büyük problemi "ilkesizlik"
İşin adalet kısmına gelecek olursak disipliniyle ünlü Almanyada merkelin partisine "690 bin euro" bağış yapan bmw,nedense hiç soruşturma geçirmedi.Laheyde alınmayan yargıç yok hemde parasıyla hani arada çıkar ya yolsuzluk söylentisi çıktı istifa etti diye asla inanmam böyle şeylere.Avrupada halkı adalete inandırıyorlar hepsi bu.Buckingham Sarayı olay olmazda bizimkilerin sarayı göze batar.
Tekrar vergi olayına girecek olursak fransada 1 milyon euro geliri olan %75 e kadar vergi veriyor.ve aynı evdeki 4 kişi birbirinden farklı oranda vergi veriyor.İngilterede vat oranıda türkiyeden yüksek ve kaçırma şansın nerdeyse yok.O yüzden google irlandada

bugun avrupada en düşük vergi oranı lüksemburg %15 iledir diğer ülkeler %20 inin üstündedir.Norveç gibi bir ülke alt yapısı gelişmiş olduğu için benzine zam yapar çünkü araba kullanmak gereksizdir.Adamların olayı "kedinin boynundan tutulmasının ne kadar ceza alıp almadığı".Alt yapı demişken konya gibi yerde "10 dakika vireless" çekmiyor diye hızlı tren projesine laf atan ergenler var.Kısacası önce kendimiz değişeceğiz sonra devleti değiştireceğiz
ben çok vatan aşığı biriydim. sonra gördüm ki vatanını en çok sevene en pis işi yaptırıyorlar. bizi de vatan millet sakarya diye sömürüyorlar. ben vergiden gocunmuyorum. vergi vereceğiz elbet ama herkes kazancı kadar vergi ödesin. neden milyonları olan bi adamın kaçırdığı vergiyi ben ödüyorum. muhalif olursan aydın doğan gibi kesiyorlar cezayı, yandaş olursan siliyorlar borcunu.
ingiltere'de 7 pound, türkiye'nin 3 katı demeniz pek doğru değil. her ülkede satılan malı o ülkenin para birimi üzerinden değerlendirmek gerek. aksi halde ingiltere'de kazançta türkiye'nin 3 katı oluyor otomatik olarak.
tekrar diyorum benim zoruma giden vergi ödemek değil. 2 şeyden gocunuyorum. bir her açıkta halkın cebindeki 3-5 kuruşa göz dikilmesi diğeri de neden zenginin ödemediğini fakir ödüyor.
burda söylediğim iphone, mercedes olayı değil. asgari ücretlinin cebinde 3-5 kuruş para var ona da göz dikiyorlar.
herkese yetti çankaya bi şimdikine yetmedi galiba. önceki cb'ye nasıl yetiyordu. buckingham sarayı'nı boşverin. onların yönetim anlayışı ile bizimki bir değil. adamlar orda ülkenin sahibi olarak görülüyor biz de durum daha farklı.
madem örnek alacağız niye sarayı örnek alıyorsunuz da evde oturan merkel'i örnek almıyorsunuz?
bu halkın okuma yazma oranı da bilgi birikimi de çok düşük. o yüzden halk bilinçlenecek ki yönetenler bilinçlensin diyemeyiz. devleti yönetenler beni düşünmüyorsa ben hiç düşünmem.
bu toplumun bilinçlenmesi gereken bir konu varsa o da bence şudur. ben devlete mecbur değilim devlet bana mecbur. hem de sonuna kadar mecbur.