BenimWebim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel yazı olmuş keyifle okudum, cesaretini takdir ettim; arkadaşın dediği gibi gitmek isterim ama sıktıramam
Gelmek problem değil burada yaşamak zor

thenefy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sokak yemekleri nasıl? izlerken bağımlılık yapıyor mu birde evin her yerinde reklam olması şaşırttı.
Resimleri netten buldum ama durum çokta farklı değil. Led ışıklarını çok severler, yılbaşında tapınakları hep ledle kaplamışlar çiçeklerle doldurmuşlardı

Sokakta daha çok atıştırmalık şeylerle birlikte Çin yemekleri var. Ek olarak da kuruyemişçi bol ve içine soğan falan da katıyorlar çok güzel oluyor tadı.

Bunlar çok lezzetli oluyor. 3-4 tane almıştım.

http://instagram.com/p/vqv97wG3hg/

http://instagram.com/p/vqudeYG3nZ/

rampapapam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de yazınızı ve yorumları keyifle okuyanlardanım, son sınıf öğrencisi olmasam üniversiteden kaydı sildirip ilk uçağa bineceğim
Bende her gün burada cebelleşiyorum, hayat ucuz gibi gözüküyor ama zor burada

evileye98 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam önceki mesajlarda gelmeyi sıktıramam falan diyordumda önümüzdeki kış ordayım sanırım (Kuyuya taş atarken taş olup kuyuya düşmek diye buna denir )

Sabah kahvaltıda ailemle okul meselesini konuşurken şakayla karışık bu durumdan bahsettim anında yeşil ışık yaktılar

Bende önce dil için geleceğim sanırım.Sormak istediğim bir kaç sorum var :
1)Oraya gelmeden önce dil(ingilizce) seviyemizin ne kadar olması gerek ?
2)Dil in yanında başka hazırlık yapılması gereken birşey var mı ?
3)Başlangıç için kendimi maddi olarak ne kadar hazırlamalıyım(Tutar ?)
4)Harcamalar kişiden kişiye değişirde siz ne kadar harcıyorsunuz aylık ?
5)Vize alırken sıkıntı çıkarıyorlar mı?
6)Hindistanda güvenlik nasıl
7)Banyo için sıcak su temini nasıl oluyor ?
8)İlk geldiğimde bana yardımcı olurmusunuz ?
9)Oraya geldim yerleştim vs. internet fiyatları kısaca faturalar ne kadar tutuyor sizde ortalama ?
10)Yurtdışından ailem para gönderirken ne tür yollar izlemem gerek ?
11)Hastalık durumu Hindistanda nasıl ? Salgın vs. var mı? Sağlık hizmetlerini daha önce söylemişsiniz sanırım birde ben sorayım: Hastane vs. nasıl hizmet olarak ?
12)Şimdi temizlik sorusu sorayım diyorumda çekiniyorum açıkçası Dışarıdaki yemeklerin temizliği nasıl ?
13)Kendiniz yemek yapıyormusunuz
14)Hindistanlıların yabancılara bakış açısı nasıl ?
15)Telefon operatörleri nasıl fiyat vs. olarak ? Hat çıkarttırmak zor mu ?

Bu soruları boşa sormuyorum cidden oraya gelme durumum var Bilgisayar bölümü öğrencisiyim ünide.Gerçekten yazılım konusunda sıkıntılı eğitim sistemimiz.Okulda gördüklerim tatmin etmiyor ve bilgisayar konusunda aşırı meraklı biriyim eğer Hindistandaki bu yazılım kursları beni ileri sıçratacaksa gözü karartır gelirim Şimdilik oraya dil ve yazılım için gelmek istiyorum.Baktım sarıyor üni okuma imkanım olursa orada ünide okurum

Ve Hindistana bu yazılım olayı yüzünden gitmenize hak veriyorum,okul ortamındaki yazılımı gördükçe kaçıp gelesim var oraya

Hocam demek aileniz sizi bir an önce göndermek istiyor Sorularınızı cevaplayayım.

1- Derdinizi anlatacak kadar bilmeniz gerekiyor. Adres sorabilmeli, problem yaşadığınızda anlatabilmelisiniz.

2- Psikolojik olarak çok iyi hazırlanmak gerekiyor

3- Uçak bileti ve pasaport vs başlangıçta biraz tutuyor. Geleceğiniz uçağa göre de değişiyor. Emirates ile gelmiştim ben. Bunların haricinde cebinizde 4-5 bin tl kenarda durmasında fayda var. Aylık ortalama 500 tl civarında bir şey harcarsanız çok gezip sağa sola takılmazsanız.

4- Ben ilk geldim motorsiklet aldım, kafam attı iyi bir semte servis apartmanına vs geçtim çok harcadım

5- Vizeyi aynı gün veriyorlar.

6- Siz kimseye karışmadığınız sürece başkaları da karışmaz fakat toplu olaylardan vs uzak durmak lazım. Bir tane Türkmenistanlı dövüyorlardı ayırmaya gittim ne yapıyorsun rahat olun dedim kavgaya giriyordum az daha ama adam hırsızlık yapmış şarhoşlardı ama kavga etmeyi hiç mi hiç bilmiyor zaten tek evde edenleri nadir varmış

7- Kaldığınız eve göre sıcak su durumu değişiyor ama genelde var. Burası zaten sıcak sürekli.

8- Evet, burada olursam size yardımcı olurum. Ben daha üniversiteye kaydolmadım, eğer üniversiteye kaydolursam 4 sene buradayım.

9- İnternet fiber 35 tl, elektrik ve su çok ucuz onlarda 30 tl yi geçmez.

10- Ziraat bankasına yatırması yeterli buradaki devlet bankasından para çekince az komisyon alıyorlar.

11- Tıp burada gelişmiş ucuz ve güzel hastaneler var. Google'a hyderabad hospital yazarak araştırabilirsin.

12 - Dışarıda yemeklerin temizliği gittiğin restorana göre çok farklılık gösteriyor

13- Bir ay sonra Türkiyeden gelen arkadaşla aynı apartmanda kalacağız o güzel yemek yapıyor. Onun haricinde yemekleri şuan bana kaldığım yer veriyor. Ev kirası 200 tl ye denk geliyor. Etin kilosu 9 tl civarında bir şey

14- Çok beyaz tenli iseniz size uzaydan gelmiş gibi bakıyorlar. Onun haricinde en ufak bir iş olsa yanınıza yaklaşıp sir charge, fee, amount, money, salary, dollar, rupee diye bildikleri parayla ilgili ne kadar şey varsa söylüyorlar. Parayı çok severler. Birde ilginçtir söz veriyorlar tamam derler sonra gelip bu fiyata olmaz da diyebilirler. Evet yada hayırlarına güven olmaz. Taksiciler pazarlık usulü gidiyorlar. Taksimetreyi çok nadir açarlar İneceğiniz zaman daha fazla para isterler.

15- Hat çıkarmak için oturma izini almış olmanız gerekiyor. Onun haricinde burada Hindistan içi konuşmak çok ucuz.

Buraya gelmeden çok çok iyi düşünmeniz lazım. Ben ilk gelirken çok problem yaşadım çünkü tek başıma bir çok işi halletmek zorunda kaldım o yüzden fazla da para harcadım. Hayat çok zor burada. Ne okumayı düşünüyorsunuz ? Okul yanında ekstra olarak kurslara vs de gidip çok sosyal olmanız lazım okul başlamadan önce en az 4-5 ay önce gelip bunların aksanına ve kültürlerine aşina olup üstüne bir de ingilizce öğrenmeniz gerekli