project42 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
avrupanın petrol ihraacatını yapan norveç'de en yüksek benzin fiyatı var.Avrupanın en hesaplı doğalgazını kullanan yine Türkiyedir.Araba konusunda üretim olmadığı için sıkıntılar mevcut.Senin firmalarından topladığın verginin hazineye katkısı %4.Bu memlekette yan vergiler yani dolaylı vergiler sayesinde ayakta kalıyor.Millet şekil budalası olduğu için o yazıyı yazdım.Bu memlekette laftan anlamaz halkımız.Dayatacaksın bunlara.İthaalatın azaltılması lazım.Şili elması yemenin ne kadar naif olduğunu anlatan tv programını bile ceza vereceksin kilosu 20 tl iken.Amasya elması yenilecek.Herkes o kadar elit ki bu memlekette made in türkiye gören algısı kalitesiz oluyor.Cep telefonu herkese lazımsa herkes en hesaplısını kullanacak.Cep telefonu kişi başına 3 tanedir orta doğuda .Biz lübnan ile yarışıyoruz.Almanyada bile tüplü televizyon kullanan insanlar var.Bu insanların alım gücü yok mu çok mu saflar.? lgnin full hd 102 ekranını almayacak kadar fakirler mi acaba ? Devlet vergiyi babasının hayrına koymuyor.Çünkü vergi toplanmıyor.Londrada bulunan bir restoranta gittiğimizde sahibi yakınıyordu vergiler vs. diye bizim muhasebeci atladı gider gösterip kazanç sağlayabileceğini böylelikle yüksek vergi ödemekten kurtulabileceğini söyledi adamın verdiği cevap" ben bunu ülkeme yapamam" oldu.Arz talebi doğurur.Her yerde kart kullanıyorum adam mecbur fiş kesmek zorunda kesmese bile maliyenin sisteminden geçen miktar belli olduğu için az gösterme şansı yok.Benim gibi türkiyede düşünen milyonlar olsa bu memleket firmalardan toplar.Dolaylı vergide azalır halk refaha erer.Kurumsal firmalar çıktıkça seviniyorum.Her ürününe fatura kesen,e-ticareti sonuna kadar destekliyorum.Kısacası vergiler toplanmadığı için benzinden o fiyat telefonda o fiyat sen almazsan o olmazsa devlet mecbur düşürür.g si çıktı s yi alayım diyen andavallara lafım.Sakın üstünüze alınmayın.
aslında bazı konularda fikirlerimiz aynı. bilinçli toplum olsa söylediklerinizde çok haklı kısımlar var.

fakat ben devletin vergi olayına çok takılıyorum. niye bu kadar çok vergi ödüyoruz? mesela rafineriden 1.40 civarı çıkan benzin nakliyesiyle 2 lira tutmuyor istasyona ulaşırken. ama 5 liraya alıyoruz neden?

zenginlik konusunda diğer ülkelerin zenginleriyle yarışacak kadar çok zengin insanlar var bu ülkede. ama ödedikleri vergileri görünce insan gülüyor. 5 yıl zarar gösteren büyük firmalar var. aldıkları nefesi gider göstererek zarar gösteriyorlar. tırı olan bi tanıdığım var. adam evine kola alırken kutuyla alıyor gider gösteriyor. yahu bi tırın nasıl kola gideri olabilir.

devlet bunlardan vergi toplasın, esnaftan vergi toplasın. onlardan toplamadığı her vergiyi işçiden, memurdan alıyor hem de son kuruşuna kadar.

önce kendileri kullansınlar yerli üretim ürünleri, cihazları. mesela 1 milyonluk mercedes yerine daha ucuz bi arabaya binsinler, önce bi kendileri ipad'leri iphone'ları bırakıp kendileri kullansınlar yerli montaj vestel'i.

yaptın zammı 3000-5000 kişinin iphone, samsung, lg, htc ya da başka bi firmadan telefon almasını engelledin diyelim. devletin yaptığı budur doğru mu? iyi de böyle ülke mi yönetilir ya, köşeye sıkıştıkça vergi bindir. yani bunu yapabilmek için ekonomi bilmeye gerek yok. hani büyük devlet olmuştuk, imf'ye borç verecek hale gelmiştik. madem o kadar çok paramız var da neden sürekli artan cari açığı vergilerle kapatmaya çalışıyoruz?

burası muz cumhuriyeti değildir diyorlar ya aynen muz cumhuriyeti'dir burası. bütün ekonomi bilgisi vergi artışından ibaret maalesef birilerinin.

bu konu aslında siyasete kaçıyor biraz. ülkenin başbakan'ı çıkıp devir kemer sıkma vakti diyor cumhurbaşkanı ha bire sarayını güzelleştiriyor. bunlar hep bizim cebimizden çıkıyor. iyi ben iphone almam ama o da gidip kendine saray yaptırmasın. almanya'da tüplü televizyon kullananlar var diyorsun, peki merkel nerede oturuyor bunu biliyor musun? peki bizim ki nerede oturuyor?

boşver kardeşim sen bilinçli toplum olunacak, herkes bütçesi kadar kullanacak demeyi. önce devletin başındakiler yapacak bunu ki halka laf söyleyecek yüzleri olsun.