x34x adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Omuzu açık olan bir çok bayan gördüm, burada sadece hintliler yok hindistan buranın genel adı. Bir çok halk ve dil var. Bangali, pubjabi, tamil, telugu vs vs...Bazıları hintçe dahil bilmiyorlar. Hepsinin kültürleri-yaşamları farklı olabiliyor.

Trafik iğrenç burada. Ayna çoğu araba ve motorda yok. Trafikte bazen aynaya bakıyorum 2 snden fazla bakarsanız kaza yapma riskiniz var O yüzden ayna tehlikeli Tek kural önüne bak ilerle ve kaza yapma

Hocam özür dilerim cevapladım, gözden kaçmış.

Ulaşım ucuz. Eczane, hastane, avm ne arıyorsanız hepsi var. Tek kötü yanı saat 10'dan sonra hayat çoğu yerde duruyor. Isıtma ihtiyacı burada yok hocam, soğutma ihtiyacı var. Şuan burası İstanbul yazı kadar sıcak Elektrik ucuz olduğundan klima alırsanız soğutma ihtiyacı da olmuyor.
Hocam önceki mesajlarda gelmeyi sıktıramam falan diyordumda önümüzdeki kış ordayım sanırım (Kuyuya taş atarken taş olup kuyuya düşmek diye buna denir )

Sabah kahvaltıda ailemle okul meselesini konuşurken şakayla karışık bu durumdan bahsettim anında yeşil ışık yaktılar

Bende önce dil için geleceğim sanırım.Sormak istediğim bir kaç sorum var :
1)Oraya gelmeden önce dil(ingilizce) seviyemizin ne kadar olması gerek ?
2)Dil in yanında başka hazırlık yapılması gereken birşey var mı ?
3)Başlangıç için kendimi maddi olarak ne kadar hazırlamalıyım(Tutar ?)
4)Harcamalar kişiden kişiye değişirde siz ne kadar harcıyorsunuz aylık ?
5)Vize alırken sıkıntı çıkarıyorlar mı?
6)Hindistanda güvenlik nasıl
7)Banyo için sıcak su temini nasıl oluyor ?
8)İlk geldiğimde bana yardımcı olurmusunuz ?
9)Oraya geldim yerleştim vs. internet fiyatları kısaca faturalar ne kadar tutuyor sizde ortalama ?
10)Yurtdışından ailem para gönderirken ne tür yollar izlemem gerek ?
11)Hastalık durumu Hindistanda nasıl ? Salgın vs. var mı? Sağlık hizmetlerini daha önce söylemişsiniz sanırım birde ben sorayım: Hastane vs. nasıl hizmet olarak ?
12)Şimdi temizlik sorusu sorayım diyorumda çekiniyorum açıkçası Dışarıdaki yemeklerin temizliği nasıl ?
13)Kendiniz yemek yapıyormusunuz
14)Hindistanlıların yabancılara bakış açısı nasıl ?
15)Telefon operatörleri nasıl fiyat vs. olarak ? Hat çıkarttırmak zor mu ?

Bu soruları boşa sormuyorum cidden oraya gelme durumum var Bilgisayar bölümü öğrencisiyim ünide.Gerçekten yazılım konusunda sıkıntılı eğitim sistemimiz.Okulda gördüklerim tatmin etmiyor ve bilgisayar konusunda aşırı meraklı biriyim eğer Hindistandaki bu yazılım kursları beni ileri sıçratacaksa gözü karartır gelirim Şimdilik oraya dil ve yazılım için gelmek istiyorum.Baktım sarıyor üni okuma imkanım olursa orada ünide okurum

Ve Hindistana bu yazılım olayı yüzünden gitmenize hak veriyorum,okul ortamındaki yazılımı gördükçe kaçıp gelesim var oraya