WhiteDay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
senin bu akılla benzine, doğalgaza, arabaya kısacası ithal gelen herşeye uygulanan zamları doğru buluyor olman gerekir.

iphone için söylemiyorum genel olarak telefonlar için vergilendirme ne durumda biraz incelersen aslında telefonun gümrüğe kadar çok uygun fiyatlarla geldiğini gümrükten sonra devletin vergileriyle fiyatların neredeyse 2 katlarına çıktığını görürsün.
avrupanın petrol ihraacatını yapan norveç'de en yüksek benzin fiyatı var.Avrupanın en hesaplı doğalgazını kullanan yine Türkiyedir.Araba konusunda üretim olmadığı için sıkıntılar mevcut.Senin firmalarından topladığın verginin hazineye katkısı %4.Bu memlekette yan vergiler yani dolaylı vergiler sayesinde ayakta kalıyor.Millet şekil budalası olduğu için o yazıyı yazdım.Bu memlekette laftan anlamaz halkımız.Dayatacaksın bunlara.İthaalatın azaltılması lazım.Şili elması yemenin ne kadar naif olduğunu anlatan tv programını bile ceza vereceksin kilosu 20 tl iken.Amasya elması yenilecek.Herkes o kadar elit ki bu memlekette made in türkiye gören algısı kalitesiz oluyor.Cep telefonu herkese lazımsa herkes en hesaplısını kullanacak.Cep telefonu kişi başına 3 tanedir orta doğuda .Biz lübnan ile yarışıyoruz.Almanyada bile tüplü televizyon kullanan insanlar var.Bu insanların alım gücü yok mu çok mu saflar.? lgnin full hd 102 ekranını almayacak kadar fakirler mi acaba ? Devlet vergiyi babasının hayrına koymuyor.Çünkü vergi toplanmıyor.Londrada bulunan bir restoranta gittiğimizde sahibi yakınıyordu vergiler vs. diye bizim muhasebeci atladı gider gösterip kazanç sağlayabileceğini böylelikle yüksek vergi ödemekten kurtulabileceğini söyledi adamın verdiği cevap" ben bunu ülkeme yapamam" oldu.Arz talebi doğurur.Her yerde kart kullanıyorum adam mecbur fiş kesmek zorunda kesmese bile maliyenin sisteminden geçen miktar belli olduğu için az gösterme şansı yok.Benim gibi türkiyede düşünen milyonlar olsa bu memleket firmalardan toplar.Dolaylı vergide azalır halk refaha erer.Kurumsal firmalar çıktıkça seviniyorum.Her ürününe fatura kesen,e-ticareti sonuna kadar destekliyorum.Kısacası vergiler toplanmadığı için benzinden o fiyat telefonda o fiyat sen almazsan o olmazsa devlet mecbur düşürür.g si çıktı s yi alayım diyen andavallara lafım.Sakın üstünüze alınmayın.