Merhaba ben kendi bildiklerimi size aktarayım belki daha farklı bilende olabilir.
Sadece resim yedeklemek istiyorsanız eğer iCloud olmasına gerek yok tabikide mesela ben iCloud hep açık ve her gece wifi açık şarja taktığımda kendi kendine yedekleme işlemini gerçekleştiriyor.
Ayrıca Google'un sunmuş olduğu Drive programını kullanıyorum orayada istediğim kaybolmasını istemediğim,önemli resimlerimi yüklüyorum. Ücretsiz ve 15gb depolama alanı var.
Bunun gibi başka programlarda vardır araştırabilirsiniz onu tam bilmiyorum.
Telefondan silersek burdanda silinirmi diye birşey sormuşsunuz.
Mesela bu gece telefonunuz iCloud ile yedekleme yaptı diyelim. iCloud kullanıcılarına sınırsız kullanabileceği 5 GB depolama alanı sunuyor. Bunun içerisinde belgeler ve veriler ,ayarlar programlar felen hepsinin bir yedeğini tutuyor. Yani cihazınız suya düştü kurtarılamadığı zaman yeni bir iPhone alırsanız o iCloud ile sıfırlanmış şekile iCloud yedeklemesinden yükle diyerek bütün verilerinizi yükler fotoğraflarınızı videolarınızı indirir menünüzün düzeninden daha önce girmiş olduğunuz wifi şifresine kadar birebir aynı yapar cihazınızı yani işin özü resimlerinizi yedeklediğinizde iCloud alanı azalacaktır mesela boş iCloud alanı 3.9 gb yazacaktır sizde fotoğraflarınızı sildiğinizde cihazınızı wifi olan yerde şarja takıp bıraktığınızda otomatik yedeklemiş olacaktır eğer açarsanız seçeneğini. tekrar iCloud alanı depolomana alanına baktığınızda 4.6 gb yazıyor yani siz resimlerinizi silerseniz orasıda siliyor. ama yedekleme yapana kadar.
Bence sürekli açık olsun Fotoğraf yayınımdaki fotoğrafları silebilirsiniz daha detaylı olanlarıda video incelemeleri vs. bulunuyor oradanda bulabilirsiniz.
Hocam çok karışık geldi bana kusura bakmayın fotoğraf yayınımı dediğiniz olayı anlayamadım tam

Şuan icloud.com sitesinden giriş yapıyorum fotoğraflarımı görüyorumda,telden sildiğimde orda dururmu yani işin özü? Birde dropbox kursam telefona oraya yedeklesem , sonra telefondan silsem dropbox tan silinir mi?