FierOzgur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cıbır olayları nasıl ? düşürdün mü şu zamana kadar ? düşürdüysen kaç tane düşürdün ?
Yerel halk ile zor iş dediğiniz

pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış anlamazsanız bir şey sormak istiyorum.Türkiye büyük eksiklikleri olan bir ülke fakat bu anlattıklarınız ve bunun yanında diğer filmlerden,videolardan,haberlerden,yorumlardan tahmin ettiğim düşünceye göre Hindistan Türkiyeden en az 5 kat daha beter bir ülke.Bu kadar çok nüfusa,değersizliğe sahip bir ülkeye neden gittiniz?

Eğitim olarak iyi olsa bu kadar kalabalık ve düzensiz bir yaşam tarzları olmazdı.Nüfusları bu kadar fazla olmazdı.Yani pire gibi bu kadar nüfusa sahip olmaları akılsızlıklarından kaynaklanıyor.Bir tane meşhur yönetmenleri vardı hintlilerin şimdi ismini hatırlayamadım filmlerinde sürekli Hindistandaki eğitim sistemini konu alıyordu.Ki o filmlerden yaptığım çıkarıma göre eğitim sistemi de Türkiye gibi berbat bir seviyede.Sizin şimdi söyledikleriniz de şok edici.

Açıkçası merak ettim bu kadar negatif yönü olmasına rağmen Hindistanı seçmenizi.
Türkiyede bilgisayar mühendisi bir çok arkadaşın iki satır kod yazamadığını gördükten sonra fikirlerim oldukça değişti. Ben zaten yazılım firmasında çalışıyordum ve freelance de bir çok iş yapıyordum. Bunları bırakarak buraya geldim. Bilişim konusunda çok fırsat var burada ve bir çok ülkeden öğrenci buraya geliyor okumak için. Hindistan değersizliğe sahip değil tam tersi değerli olduğunu düşünüyorum eksiklikleri var sadece. Gelir dağılımında eşitsizliklerden dolayı ciddi problemler var. Yetişmiş çok sayıda kişi bulunuyor burada.

Türkiye bilişim konusunda yeterli bir yer değil bir kaç üniversite haricinde ve oraya girmek için de sonu belli olmayacak bir sınava bir kaç sene hazırlanmak tonlarca para harcamak zorundasınız. O paraya ve harcanan zamana burada bilişim konusunda sertifika programlarına katılır, kendinizi geliştirirsiniz her türlü kolaylıkla iş bulabilirsiniz. Diyelim ki Türkiyede üniversite bitirdiniz iş arıyorsanız bir senelik teccübesi olmayan adamdan c, c++, c#, oop konusunda deneyimli tercihen büyük projelerde yer almış, iyi derece ingilizce bilen (ikinci yabancı dil bilmesi tercih sebebidir), oracle, mssql konusunda deneyimli ve mysql konusunda bilgi sahibi, photoshop kullanabilen ve sonun da da yönetimin verdiği görevleri yapacak gibi saçma sapan işler var.

Türkiyeden bir kişi nasada, microsoft gibi yerlerde çalışınca gözümüzde acayip derecede büyütüyoruz, haberlere dahi çıkıyor ama bütün bilişim konusunda büyük firmaların çoğunda hintli dolu. En azından yazılımla uğraşanlar bunu bilirler. Burada okuyan ve büyük firmalardan teklif alan arkadaşları bizzat tanıyorum.

Bakın kaldığım şehirde olan firmalar, çoğunun Türkiyede pazarlama ofisi bile yok : http://en.wikipedia.org/wiki/HITEC_City

Hindistanın zor yanı burada yaşamak

cPanels adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hindistan'a sadece Cosmic Baba için gidilir. Youtube üzerinde ki Pushkar masaj videoları rekor kırıyor ve izlemesi bile yetiyor.
Benzer masajı burada yaptırıyorum fena bir şey.
Saç-sakal-yüz ve kafa masajı 11 tl bir saat sürüyor nerdeyse .