2010 yılında internetten para kazanma işine girdim diye bilirim..
Domain nedir, host nedir, vps nedir, vds nedir, site nasıl kurulur, bedava site, bedava hosting diye 2-3 ay çabaladım.. Sonra wordpress kurmayı öğrendim derken benim gibi vakti olmayanlar için bot lazımdı.. bunun içinde php dilini öğrenmem lazımdı.. Neyse bir çok denemeden sonra belki 2-3 lira en fazla 10 lira kazandım.. Baktım ki bu iş böyle olmuyor.. Yazılım öğrenmeye karar verdim.. Bir kursu aradım isim vermiyim.. Kursa aklımda olan herseyı soyledım bu kursu aldıktan sonra bunları yapabilirmiyim falan dedim yaparsın dediler ama bizim kursumuz c# öğretiyor phpden bi farkı yok diye kandırdılar.. Neyse 2010 yılında 3.000 TL'ye 6 aylık bir kurs diliminden sonra yazılımı öğrendim.. Kurs mu öğretti derseniz , Kursta en temel şeyleri öğrettiler bot yazma ile alakalı hiç bi eğitim yoktu ki hocam bile regex ile html temizleme işlemini bile bilmıyordu.. Kursta 1 öğretiyorlarsa ben eve gidiyordum onu 10 ile çarpıyordum.. Kendimi geliştirmek için uykularımdan fedakarlık ettiğim günlerimi hatırlıyorum.. Tabi bu merak ve para kazanma hırsı ile ilk 3 ayda sınıfa fark attım.. artık hocanın anlattıkları beni pek cezb etmiyordu.. Hocada ne yapsın en temel konuları anlatmassa kurs bitmeyecekti.. Neyse kurs bitti benim gibi yazılımın Y 'sinden bile anlamayan adam bilişim yüksek lisans öğrencisinin ödevine yardımı eder oldu.. Öncelikle bedava iş yazıyordum.. donanım haberde bedava iş ilanı açtım çok kişiye yardım onların sorunlarını çözerken 2011 yılının sonlarına doğru çok geliştirmiştim kendımı.. İlk film sitesi yazdım sıfırdan herseyıyle fakat tutmadı, bir tane video sitesi yazdım yine tutmadı.. tek eksiğim seo'ydu deneme yanılma ile seoyuda öğrendim ve güzel bir proje yaptım tamamen otomatik içerikler otomatık seo, botlar falan şimdi oturduğum yerden para kazanıyorum 2010 yılındaki hayallerimi gerçekleştirdim..

Geçen ay 4 bin tl üzerinde kazandım.. Siz siz olun eğer benım gibi vaktınız yoksa yazılım öğrenin ve özel tasarım w3c'si hatasız her proje sizi tavan yapmasada rakiplerinizden 1-0 önde başlarınız
Şimdi ise web site yönetimiyle alakalı bir proje yazıyorum web sitelerimi tek elden yöneteceğim link süresi bittiğinde haber veren, site çalışmadıgında haber veren ve bir sürü şey

işte bunu yaparsam kazancımı en az 2-3'e katlarım diğer türlü hiç birşeye bakamıyorum herkese başarılar