Merhaba arkadaşlar yıllardır bir şekilde bilgisayar ile haşır neşir uğraşmakdayım ve bir çok arkadaşın burada siber saldırı düzeyinde zarar gördüğünü duydum bu konuda destek olmak için gönüllü olarak böyle bir başlık açıyorum ve sizden aşağıdaki 3 soruma cevap vermenizi istiyorum

1 . Skype veya mail yolu ile Resim.jpg diye bir dosya atsa buradan tanışdığınız 1 aydır muhabbet ettiğiniz biri açarmısınız ?

2 . Teamviewer ile bir bot satıcısı bilgisayarınıza bağlansa kurulum yapsa dosya transferleri yapsa siz bilgisayarın başından kalkıp rahatlıkla işinizi yapabilirmisiniz

3 . Aldığınız dosyada virüs olduğundan şüphelendiniz antivirüse tarattınız virüs değildir sonucu aldınız o dosyayı rahatlıkla açabilirmisiniz

3 Soruyada kısa cevaplar verin ben size bu mesajı sürekli editleyerek saldırganların izlediği yollar ve yapılması gerekilenler ek olarak sürekli olarak yapmamız gereken ileride bir problem çıktığında delil olarak sunabileceğimiz bilgileri nasıl saklayabileceğimizi aktarıcam

Şuan siber saldırılar size az ve anlatıklarım anlatıcaklarım saçma gelicektir ama bi kaç yıl içinde buralar , webmaster forumları hiç olmadığı kadar Sosyal Mühendis ler ve saldırganlar ile dolacak.

Ve burada okuduklarınız ileride çok işinize yarıyacak sorulara cevap veren arkadaşlara teşekkürler.