KYK 'dan başarısızlık sebebiyle krediye dönen geri ödemeli burs isteğe bağlıdır.
3'den fazla dersiniz BAŞARISIZ olursa sistematik olarak KREDİ'ye çevrilir; bunu onaylamak için NOTER aracılığı ile bir evrak imzalamanız gerekir; krediyi almak istemezseniz bölge KYK Md. 'ne durumu anlayan bir dilekçe iletirseniz sorun çözülür.
Bol Şanslar
Burs'dan krediye dönünce bir evrak imzalamazsınız. Zaten Burs için imzalayıp teslim ewttiğiniz evrakda bu detaylar mevcuttur.
Sistem otomatik olarak Burs'dan çıkarır ve Krediye döndürür. Size bilgi vermez. KYK'dan kontrol etmeniz gerekir döüş oldu mu dye.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:28:58 -->-> Daha önceki mesaj 20:26:48 --
Çok iyi. Zorunlu olarak krediye devam edilmemesi çok iyi.
Peki 1 sene burs aldık, ilk sene başarısız olduk, bursumuz kesildi ve kredi almak istemedik. Aldığımız 1 senelik bursu kredi gibi geri öder miyiz? Bunu bizden isterler mi?
Bir de ben şu anda üniversite 2'ye gidiyorum. 1. sınıftan alttan 2 dersim var. Başarı/başarısızlık durumuna 2. sınıfın sonunda mı bakıyorlar?
Bursun geri ödemesi olmaz. Krediye döndükten sonrası için sizden geri ödeme isterler.
Her sene sonunda Başarı Bilgisi üniversitelerden alınır. Ocak 2015'de ödemeler başladı ise sizin bilgiler Haziran - Temmuz gibi gönderilir. Ve Genel Ortalamaya bakılır. Yani 1.Sınıf + 2. Sınıfın toplam ortalamasına.
Kaç dersin kaldığı önemli değil. Ortalama önemli artık. Atıyorum 10 dersin 5 i kaldı 5i AA ilegeçti. Ortalama 2.00 ve üstü ise Başarılı sayılır ve bursunuz devam eder.