Azok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok güzel konuymuş arada güncellerseniz güzel olur. Merakım arttı Hindistan'a.
Konuyu elbette güncellerim, merak ettiğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim.

oxside adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
keşke benimde yurtdışında üniversite okuyabilme şansım olsaydı
Bazı ülkede üniversitede okumak Türkiyede okumaktan daha az paraya denk gelebiliyor.

mutluolmakicin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bazı şeylerden kastın ne hocam
haha ticaret-yazılım işleri hocam

Mekruh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sevdiğim bir abim, aynı zamanda müşterim verdiğim fiyatlar'a karşı isyan ederken hintli bir yazılımcı bulacam ucuz oluyor seninle uğraşmayacağım artık diyordu bende ihtimal vermiyordum ama demek ki gerçekten öyleymiş

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Hintlilerde tonlarca yazılımcı var ve birbirleriyle paylaşım yapmayı seviyorlar Sadece yazılım değil normal konularda da öyle kendi içlerinde farklı bir arkadaşlık yapıları var

WebSlut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence oldukça bi radikal karar almışsınız tebrik ederim.
Almanya ve ABD'de kaldığım dönemlerde hep Hintli kesimle iletişimim olmuştur.
Bahsettiğiniz gibi baharatlar bilhassa Köri (Curry) adamların temel besini, bizdeki Ekmek misali

Mumbai benimde kesinlikle görmek istediğim yerlerden biri, GOA hakkında bir bilgim yok.Turistik amaçlı ziyaret etmek istiyorum ama bağışıklık sistemimin oraya direnç göstermeyeceğini ve enfeksiyon kapacağım endişesiyle sürekli isteğimi ekarte ediyorum.
Muhtemelen sizde vize alırken, gerekli aşı uygulamaları yaşamışsınızdır.Var mı böyle bir durum? Bu arada sakıncası yoksa yaşınızı söyleyebilir misiniz?
Merhaba

Ben hiç aşı olmadım, direkt atladım uçağa geldim buraya ve geldiğimin ertesi günü sokakta satılan hazır yiyeceklerden ve adını bilmediğim bir çok yiyecekten yedim Sağlık problemi hiç yaşamadım ve burada kalan arkadşalarda da aynı şekilde problem yaşamamışlar. Yaşım 23

Burada soğan, sarımsak, meyve vs bol var bunlardan yediğinizde sağlık yerinde oluyor sanırım. Dana etinin kilosu 9 tl civarında bir şey ve yeni kesilmiş et

JustRulz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
vallahi sizleri görünce sırf yeşillik olsun diye yaşıyorum ... o kadar imkan varken bir halt yapamamak ... helal olsun sizlere.
İmkan varken bence hiç kaçırmayın özellikle de Türkiyeden uzaklara gidin

donerchief adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok güzel bir konu devamını da bekliyorum
Evde tek başına mı kalıyorsunuz ? Güvenlik olarak kaldığınız yer nasıl ? Birde helal yemek bulmakta sıkıntı çekiyor musunuz ?
Merhaba
Devamını elbette yazabilirim. İlk arkadaşlarla kalıyordum fakat sonrasında tek başıma yaşamaya başladım. Şuan tek kalıyorum. Yemek bulmakta bir problem olmuyor. Hindular vejetaryan ağırlıklı yemekler yiyorlar onun haricinde diğer kesim bizdeki yemeklerden yiyorlar.

En güzel yanı buranın soğan sarımsak istediğiniz gibi yiyebilirsiniz

Bu hyderabadda oldukça ünlü bir yemek biryani

Hintliler polisten çok korkarkar. Hemen hemen herkesin evin kapısında asma kilit vardır.

Evin içinden farklı dışından farklı kitlenir. Siz dışarıya çıkarken içeri de birisi varsa oda içeriden kitler

Motorun üzerine anahtar, telefon bir çok kere unuttuğum oldu ve geri döndüğümde başında insanlar olmasına rağmen yerindeydi.

looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de iş için 2 yıl kadar arabistanda kaldım. Değişik yerler görmek değişik insanlar tanımak tarif edilemez bir deneyim. Umarım blogunuzda detaylı olarak değinirsiniz.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Merak ettiğiniz bir konu olursa yazabilirim. Buraya Suudi Arabistan, Yemen, Mısır gibi ülkelerden çok eğitim için gelenler var. Ayrıca çoğu müslüman hintli arapça konuşabiliyor.

SerhattB adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3 Yıl Kadar Çin'de Kaldım,Kısa Bir Sürede Hindistanda Kaldım 1 Ay Kadar Çinden Sonra Öyle Bir Yer Felaket Gibi Bir şey Oluyor Hayattan Soğuyorsunuz Ölmek İstiyorsunuz Resmen..
Burada yaşamak dediğiniz gibi kolay değil fakat şehri tanımaya başlayınca kolaylaşmaya başlıyor. Hindistanda nerede kaldınız

evileye98 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En son gideceğim yerler sanırım bu ülkeler Beğenmediğimden yada hor gördüğümden değil sıktıramadığımdan Kim vurduya gitmekte var orada
Hocam İstanbulda başımıza bir iş gelmediyse burada bir şey olmaz

Yaqamoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam aylik turkiye parasi olarak ne kadariniz gidiyor her isteyen gidebilirmi uni okumaya maddi acidan yazarsaniz
Aylık para tamamen size bağlı... 500 tl de harcayabilirsiniz her şey dahil aylık 2000 tl'de... Her isteyen gelebilir üniversite için. Sadece 4 senelik lise okuma ve 8 sene ilkokul şartı arıyorlar. Her üniversitenin şartları farklı.

gokhanua adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cidden çok ucuza iş yapıyolar. Türklerin 2000-3000 bin bazılarının 5bin istediği botları 200-300 Dolara yaptırmıştık
Evet oldukça uygun fiyatlara çalışıyorlar.

Mertcan03 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Online ingilizce öğrenme fikri güzelmiş Kafa dengi 2,3 arkadaş olsa aslında hindistanda öğrenmek vardı
Online ingilizce dersi almak istiyorsanız size hocanın bilgilerini verebilirim. Gelmek istiyorsanız yardımcı olabilirim.

echo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ahahhaha harika bir yazı.

Kurs fotograflarında benim yaptıgım işte var (sap basis) hindistanlılardan cektigimizi kimseden cekmiyoruz aman dikkat edin hem ucuz calisiyorlar hemde sabit mantık

Sabit mantık olayı oldukça değişik bir şey Markete, avm'ye vs gittiğinizde adamlar kendi reyonlarının dışında hiç bir şey bilmiyorlar. Ben de yeşillik olsun diye kızlara ghe, huc, jke gibi şeyler nerede diye soruyordum ta müdürlerine kadar gidip çağırıyorlar.

abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fare ve ineklere bakış açıları nasıl?
Hocam burada bir fare var, inanın köpek parçalar Kediden oldukça büyük. İnekleri hindular severler, müslümanlar keserler, fakat hindular da yerler

Dumut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
değişik bir yermiş her yer reklam tabela dolu
Tabela pek kullanmıyorlar duvarlarda genellikle şirketler duvara yazı yazdırıyorlar tabela yerine

donerchief adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam mesela internette şimdi meraktan baktım aşağıdaki ilanı buldum.
http://olx.in/item/2-bedroom-flat-fo...tml#0b49325394
Böyle bir daire aylık 3000 rupi yani yaklaış 100-110 TL civarı mı ? yoksa ben mi yanlış anladım.
Bu merkeze uzak kalıyor biraz, her gün bir saat hindistan trafiğinde yol yapmak kolay değil 200 tl üzerine şehir merkezine yakın yerlerde ev bulabilirsiniz.

Birde aile olmayana pek ev vermezler. Telefon ettiğinizde only family diye tutturuyorlar. Emlakçılar çok yobazlar. Aile içi olan evlere bakmak niyetine sizi çağırıp başka evler gösteriyor ve ev gösterdiği için para istedikleri oluyor.

Ev ararken bir gün birisi telefonda gene only family diye tutturdu. Ben evet ailem var dedim. Kaç kişi diye sordu söyledim fakat ailem Türkiyede tek üyesi burada benim dedim. Adam uzun uzun düşünmüştü telefonda

MarioBros adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Millet ülkeleri geziyor. Ben mal gibi kaldım burada.
Esft hocam, pasaportunuzu alın çıkın dışarıya. Türkiyede tatile harcayacağınız paraya bir çok ülkede tatil yapacak imkan bulabileceğinizi düşünüyorum.

Yorum yazan herkese teşekkür ederim.