O Sıcakta Orada Nasıl Çalışıyorsunuz Hocam Ya

Çeyrek fiyatına Türkiyede Çalışmayı Tercih Ederim

Ümreye Gitmiştim Ucaktan İndiğimde Cehenneme İndim Sandım O Nasıl Bir Sıcaktır Öyle.. Kışın Gitmiştim Üstelik 40 Dereceden Aşağı Düşmüyordu..
Güneşi görüyorsanız gerçekten yakar. Gölgede kaldığınız sürece fazla sorun olmaz. Çalıştığımız bina kapalı olduğu için sıcak o kadar önemli olmuyordu.
Umre şirketlerinin - diyanetin beceriksizliği de sorun çıkarabilir.
Burası kutsal toprak olduğu için bir nebze insan sıkıntıları görmezden geliyor. ben de anormal derecede sıcaktan etkilenen biriyim. Ama tedbirden sonra sıkıntıların çoğu aşılıyor.
Uçaktan indiğiniz yer Cidde'dir. Burada nem yüksektir, sıcağı daha fazla hissedersiniz. Mekke'de ise nem yok gibi, gölgede kaldığınız sürece sıkıntı yok.
Son iki yılda yürüyerek hac yaptık. Hicaz sevgisi başkadır...
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:32:51 -->-> Daha önceki mesaj 14:30:58 --
Burada yaşayanların paylaşımlarına göre verdiğin linkte yazılanların çoğu doğru. Birkaç maddede benim yazdıklarımla çelişiyor. Bunları da yaşayanlardan detaylı sorup teyit etmem gerekiyor.
Ben Mekke merkezinde yaşadım. Kabeye yürüyerek 2 saatlik mesafedeydim. Oralar kalabalık ve karmaşık bir yapıya sahip. Bu yüzden kadın işportacılar dilenciler vs çoktur.
Kadınlarda abaya zorunlu ama peçe kısmına aklım takıldı. benim bildiğim kadarıyla peçe zorunluluğu yok. Kabe çevresinde abaya giydiği halde vücut hatları anormal derecede belli olan kadınlar da gördüm. Hatta kabede tavaf yaparken bile rastladım. Ama onlarca polis gördüğü halde böyle detayları da önemsemiyorlar demek ki.
Bazı detaylar zamana yere ve duruma göre değişiklik gösterebiliyor. Cidde va Taif çok sayıda gayrimüslim ve turist barındıran şehirler. Buralarda kadınların başı açık gezmesine kimse karışmıyor. Cidde'de böyle bir bayan gördük, çevredekilerden dönüp bakan bile yok.
Cidde'da kadın kaçırma olayı çokça yaşanmış hatta Mekke'de bile. Bunlardan haberdar olanlar taksiye binerken inerken dikkatli olmayı; binerken önce erkek, inerken önce kadın olarak binip inmeyi tavsiye ediyorlar. Hatta taksiye binerken otomobilin fotorafını çekin, çekerken de taksici görsün diye uyarıyorlar.
Tüm bunlar bir yana, yasaların katılığına rağmen içki, uyuşturucu, zina ve fuhuş devam ediyor. Yasalar bu kadar katı olmasaydı arabistan çok daha berbat bir durumda olurdu.