Türkiyede gördüğüm kadarıyla arapların harbiden çok pis pasaklı görgüsüz insan olduklarını biliyorum. Yüzlerce kez şahit oldum.
Hocam bu mutavva ( din polisleri ) 'nin tutumu nasıl. Kime sorsam gözü büyüyor, korkuyor da merak ettim.
Eskiden namaz ve oruç konusunda çok tehlikeliymiş. Şimdi öyle bir sorun yok. Bizim namaz kılmayan oruç tutmayan arkadaşlar vardı. Kabeye 5 dakika mesafede otel inşaatında çalışmıştım.
Kısaca söylemek gerekirse "kaşınmayana" dokunmuyorlar. Kadın kıza bakmak tehlikeli. Benim rastladığım bir olay yok ama sorun çıkaranlara acımıyorlar. Kavga etmek, adam dövmek falan çok sakıncalı.
İslami hassasiyeti olmayan insanlar hiç gitmemeli. Hem gitmek isteyip de fırsat bulamayanlara engel oluyorlar. Hem de buranın sıkıntılarını kaldıramıyorlar.
Buraya özel sevgi duyuyorsanız da mutlaka fırsat bulup gelmeye çalışın. Her türlü sıkıntısına rağmen hicaz başkadır. "Anlatılmaz yaşanır" denebilecek tek yer bana göre.
Çat pat dil bilmediğim halde, tek başıma sırt çantasıyla vs olmayacak yerlerde gezdim tozdum.
Cidde'de sahil kenarında elitlerin konut bölgesinde gezerken asker durdurdu, ne yapıyorsun neden geziyorsun nerelisin dedi. Sonra kibarca burada dolaşma deyip kola ve su ikram edip gönderdiler.
Dini hassasiyetiniz varsa sorun çıkarmıyorsanız türkseniz çok problem olmuyor yani.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:22:54 -->-> Daha önceki mesaj 14:19:28 --
Hocam bizde olan abi, abla, amca, teyze gibi hitaplar orada ki dile göre var mı.
Yani kendilerinden büyük kişilere nasıl hitap ederler?
Biz daha çok bangladeşli hindistanlı pakistanlılarla çalıştığımız için dilimiz de ona göre şekillendi. Her dilden bir iki kelime öğreniyorsun. Çoğu zaman cümle kurarken türkçe, ingilizce, arapça, urduca hintçe karışıyor. Herkes için biraz komik oluyor ama anlaşabiliyoruz.
Bu şekilde dil katlimı yaptığımız için arapça öğrenmeye fırsat bulamadık.
Başta arapça bilen arkadaşlardan öğrenmeye çalıştım ama arabistan arapçasının Kur'an arapçasından farklı olması hevesimi kırdı.
Baba arapçada ve diğer bazı dillerde de aynı.
Anne arapçada mama demek.
Amca için arkadaşlar çaça diyordu, arapçasını bilmiyorum.