Egitim sistemi bastan sonra reforme edilmeli bu konuda haklisiniz ancak erken yasta okula baslamanin bir sakincasi oldugunu düsünmüyorum. Hatta bircok ülkede de bu böyle, cünkü okul cocuk icin sadece egitimin degil, sosyallesmenin, insan iliskileri, arkadaslik gibi seylerin basladigi bir ortam.

Egitim sisteminin nimetlerinden bolca faydalanmis olmama ragmen yanlis oldugunu söylüyorum. Universite sinavinda matematik sorularinin tümünü diger derslerden de begendigim bir iki soruyu yaparak derece yapabildiysem bu iste bi yanlislik var demektir.

MEB hükümetten ayrilamaz, bu düsünülemez bile ancak önemli nokta stabil bir plan üzerinde kararlilikla devam etmektir. Bu zamana kadar o saglanamadi cünkü gecmisimiz bu konuda cok yaraliydi. Düzelmesi gereken cok sey vardi. Umarim artik iyi birseyde karar verirler ve kalirlar.

Aslinda ben herseyin önce sinavsiz üniversiteye giris imkani sonrasinda degisecegini düsünüyorum cünkü su an "puani tutan ögretmen oluyor" , aslinda dogru olan ise "yetenegi ve istegi olanin ögretmen olmasi"

Ben de ögretmenlik tercih edebilirdim ama cocuklara bir faydam olmazdi, bu sonradan edinilebilecek bir yetenek degil, dogustan geliyor gibi...