Yeni adwords hesabımızın ayarlarını direk kendim yapmak istedim. yardımcı olmak amacı ile adwords ekibinden bazı arkadaşlar telefon ile bize ulaştılar. Ufak tefek yardımcı oldular ancak bizim faturalandırma yöntemimizi manuel den otomatiğe çevirmemiz için oldukça fazla ısrar ettiler. ( Bakiye olmazsa hesap askıya alınır vs vs ) Bizde değiştirdik. Klasik 100 liralıkta bir promosyon kodu aktif ettik. Kampanyalarımızı düzenlerken aklıma takıldı bu google ben ilk ödemeyi yapmadan otomatik ödeme çeker haberimiz olmaz, kart bilgilerini değiştireyim dedim. Çünkü günlük 400 liralık kampanya vardı. Kart bilgisini değiştirdim. İş yoğunluğu sebebi ile 10 gün sonra baktım ki 10 gündür google karttan para çekmeye çalışıyor çekemiyor. Bunu düzeltmek istedim tekrar manuel ödemeleri aktif etmek istedim çünkü daha kampanyaları bile doğru dürüst ayarlamamıştık. Ancak panelde bile manuel çdeme seçeneği yoktu. İlgili arkadaşlarla iletişime geçtim. Verdikleri cevap promosyon kodu kullanmışsınız. Promosyon kodunun tam tutarını yatırmadan düzeltemeyiz, yeni hesap açarsanızda askıya alınır Haberiniz olmasada reklam yayınlandı bu 100 liralık promosyon kodunun parasını ödeyeceksiniz . . .
Rezilsin google

para almaya gelince promosyon kodunun parasını istersin, masrafını çıkarmak için yapışırsın kartlara , adsense ödemelerine gelince gıdım gıdım. yada içerde bakiye olsa 10 sene sonra belki anca iade geçersin ......
Sanal kartı kabul etse promosyon kodunun ödemesini gene geçecektim . Sırf adwords panelle tekrar uğraşmamak için... Velhasıl promosyon kodunun parasını yatırmayacağım. Çünkü sanal kart kabul etmiyor. Google bu kadar ucuz numaralarla insanları uyutmaya çalışıyorsa esas karttan kazara bir ödeme geçersek ömür boyu haraca bağlar bizi : ))
Bende sizin gibi burada bulunan herhangi bir üyeyim. (Google ile bağım asla yoktur bu anlamda).
Yapacağım savunma olarak mı algılanır bilemem ama google savunma adına söylemiyorum.
Öncelikle adwordste sanal kart geçiyor. Bir kartın sanal olup olmadıgını google bilmez. Google girilen bilgileri test etmek adına anında 1 usd çeker. Ayrıca girilen kart bilgisi önceden sistemde var ise yine engel koyar bizlere. Yani ben zamanında sanal kart ile bizzat aktif etmiştim.
Bir diğer konuya gelelim. Otomatik ödeme diye tabir edilen sistemde yeni hesap 50 tl ödeme eşiğini geçtikten sonra kupon kullansa dahi ödeme gelince 100 TL sonra 200 tl Sonra 300 ve en son 500 tl bu otomatik ödemede var olan birşey. Ve ayrıca özel olarak başka ödeme alma yöntemide var onuda herkese yapmıyorlar. Özel bakiye.
https://support.google.com/adwords/answer/6311?hl=tr
Şimdi siz 400 Tl gelmişsiniz burdan ben şunu anlıyorum bu hesabın ödeme eşiği 500 tl çıkmış ve bu hesapta 500 tl dolmadan (en son para çekim tarihi 1 ay sonrası) google en son hesaptaki paranın yatma süresini baz alıp 1 ay içinde otomatik çekmeye çalışır. (Sürekli aktif reklam hesaplarını baz aldım)
Kısaca promosyonu geri isterler mi böyle hiç karşılaşmadım ama kendim 1 senedir sistemdeyim ve ticari faaliyette çalışıyorum google otomatik ödemede parayı ya para dolar hemen ister bir kaç saat sonra yani yada ay doldugunda atıyorum 350 oldu senden 350 ister.