Merhaba
Forumda uzun süredir aktif olamıyordum, bunun sebebi ise yurtdışı hazırlıkları ve burada düzen oturtmaya çalışmamdan kaynaklanıyordu.
1,5 ay oluyor neredeyse Hindistan-Hyderabaddayım. Min 1 sene daha kalacağım. Şuan dil kursuna gidiyorum ve bazı işleri halletmeye çalışıyorum. Büyük ihtimal de üniversiteye kaydolacağım. Eğer üniversite işi olursa 4 sene buradayım.
İstanbulda özel üniversiteye gidecektim fakat eğitimi ve okulu bitirenlerin durumunu gördükten sonra vazgeçtim. İlk olarak Rusya, Çin ve Hindistanı düşünüyordum fakat en son Hindistanda karar verdim. Özel üniversiteye vereceğim senelik paraya burada hem bol bol kurslara gider hemde üniversiteyi bitirirdim. Birde dil konusunu geliştiriyorsunuz.
Merak edilen soruları cevaplalayım. Çok Pis Bir Yer Mi?
İnsanı çıldırtacak derece pis yerleri bulunuyor. Bu tamamen kaldığınız yere göre farklılık gösteriyor. Gelir dağımına göre farklılık gösteriyor. Çok güzel yerlerde bulunuyor.
Fakirlik Fazla mı?
Trafikte son model jipte görebiliyorsunuz hurdalıktan çıkma araçta... Gelir dağılımında ciddi problemler var. 200-300 tl maaş alan kişilerin yanı sıra ciddi para alanlarda bulunuyor.
İnsan fazlalığından asansör içinde gideceğiniz katı söylediğiniz kişiler, market çıkışlarında fişe mühür vuranlar, otoparklarda elinde ışık sallayanlar gibi oldukça farklı iş alanları bulunuyor.
Ev kiraları 100tl de olabiliyor 10.000 bin tlye saray yavrusu gibi ev bulabiliyorsunuz. Ayrıca evlerin dekorları şekillerine genel olarak önem veriyorlar. Güzel evleri var. Şehirlerde zengin-fakir semtleri var.
Üniversite Eğitim, Yazılım-Dil Kursları
Hindistan eğitim açısından bulunmaz bir yer fakat hint aksanıyla ingilizce anlamak zorundasınız. İlk kursa gittiğim gün hocanın aksanını anlamak için çok uğraştım öncesinde bol bol hint aksanıyla yazılım videoları izlememe rağmen... Şuan bir problem yok
Hintlilerin kafası bazı işlere gerçekten çok çalışıyor. Sayısalda çok iyiler. Boş vakitlerinde yeni diller vs öğreniyorlar. Türkiyede olsa yüzüne bakmayacağınız amcalar, teyzeler 4-5 dili akıcı şekilde konuşabiliyorlar. Ayrıca üniversite mezunu olanların geneli 2-3 dile kadar akıcı şekilde konuşabiliyor. Bir kızla tanıştım 4 dil konuşabiliyordu. Bana Amerikalıyım dese yutardım

Burada dil öğrenmek kolay...
Üniversite eğitimleri gideceğiniz üniversite göre farklılık gösteriyor. Ben osmaina üniversitesini düşünüyorum. Türkiyeden denklik veriliyor buraya. Üniversitelerden pek birşey beklemeyin tamamen her şey size bağlı.
Burada yazılım kursları oldukça bol ve ucuz. Türkiyede olmayan kurslar komik rakamlara bulunuyor.
Online ingilizce dersi almak isteyenler olursa yardımcı olabilirim. Komisyon vs almıyorum zaten hocayla konuşacaksınız benimle değil. Fiyatı aylık 100 tlye yakın bir şey. Hafta içi her gün bir saat sürüyor dersler.
Sokakta gezince c, c++, java, php, oracle, elektronik bilmem ney vs diye tonlarca tabela görebiliyorsunuz. Fiyatları Türkiyeye göre çok çok uygun... Ben bilge adama gitmiştim temel eğitim 4 sene önce 4-5 bin tl ödemiştim. Burada niit kursları var birkaç sene sürüyor birde üstüne master gibi programları var. Kurs sonunda büyük firmalarda size staj yaptırıp işe koyuyor onun şimdiki fiyatı bilge adamdan daha az diye biliyorum ve taksitle ödüyorsunuz.
Yazılım grupları oluyor şehir içinde. Etkinlikler-toplantıları vs çok yapıyorlar. Ayrıca konu dışı olacak ama siyasi partilerin mitinglerini göreceksiniz kamyonlarla adam götürüyorlar
Hintlilerle konuşunca Amerikaya, İngiltereye vs yerleşmeyi normal birşeymiş gibi anlatıyorlar ama onların da kendilerine göre sıkıntıları var. Pasaport çıkartmak zormuş dediklerine göre.
Hi-Tech City
Yazılımda adam bol ve ucuz olunca büyük firmalar buralara it parkları kurmuşlar. Bütün firmaları bulmanız mümkün... Google, microsoft, facebook ne arıyorsanız var
http://en.wikipedia.org/wiki/HITEC_City
Bu firmalarda çalışmanız burada mümkün

Türkiyeden gelen işler için büyük firmaların çevirmen-yazılımcı aradıkları oluyor.
Ulaşım Nasıl
Resimdeki motorsikletten aldım çünkü ulaşım ciddi anlamda problem... Trafik her zaman arapsaçı. Otoyollarda leğen kadar delikler olabiliyor. Ezberlemeniz lazım yoksa kötü

Şehir içi mesefa fazla olabiliyor birde sürekli bir yerlere gidecekseniz şart diye düşünüyorum.
http://www.yamaharayz.com/images/trueblue.jpg
Fiyatı 1000$ üzerine denk geldi. Şuan 1500 km ye yakın. Ruhsatı ve plakaya alana kadar çok uğraştırdılar. Ayrıca burada ehliyet almak ucuz ve her yerde geçerli
Buda trafik
https://www.youtube.com/watch?v=KnPiP9PkLAs
Trafikte zırt pırt kornaya basıyorlar. Alışmam zaman aldı çünkü Türkiyede böyle birşey yapsalar kavga sebebi
En Güzel Yanı
Burada olmanın en güzel yanı sanırım sabah sizi uyandıran papağan ve adını bilmediğim kuşlar ve hayvan sesleri

Ayrıca bazı şeyler gerçekten çok ucuz.
(Resim kaldığım yerin balkonundan çektim.)
Burası da goa. Kaldığım yere trenle bir gün kadar mesafe uzaklıkta... Henüz gidemedim ama bir aya kadar gitmeyi düşünüyorum. Belki motorla giderim.
Yavaş yavaş buraya alışıyorum. Gördüğüm şeyler artık ilginç gelmemeye başlıyor. Her gün insanın sabrı burada test ediliyor. Bir süre Türkiyeden uzaklaşmak iyi geliyor
İnternet hızım
http://www.speedtest.net/my-result/4018549458
Türkiyeden bir çok kişiyi hyderabadda bulabilirsiniz. Ben burada kalan arkadaşlar vasıtasıyla geldim. Çok yardımcı oldular.
Bir kaç resim.

Şehir içinde güzel parklar bulunuyor.