Konuyu dağıtmamak adına mesajımı alıntılayan arkadaşa cevap yazmıyorum. Cümlemi "anlayamadığı için" açmamı isterse özel mesaj atabilir.
Gece hayatı varmı hocam ? arabalar çok ucuz diyorlar gerçekten öyle mi ? birde sizi orada en çok etkileyen olay nedir
Arkadaşlardan duyduğum ve gördüğüm kadarıyla içki, uyuşturucu ve zina var. Ama tabii ki gizli.
Benzinin litresi 25 kuruş. Arabalar ise gerçekten ucuz. Şurada bir facebook gurubu var.
https://www.facebook.com/groups/Cidde/ Arabistanda yaşayan türklerin kendi aralarında alım satım yapabildikleri bir gurup. Bu sayfayı incelediğinde satılan arabalar ve fiyatlarını görebilirsin.
Beni en çok etkileyen şey ise inanılmaz derecede pislik olması. Mekke oldukça pis bir yer. Medine bakımlı temiz düzgün bir yer.
En çok etkileyen ikinci şey ise, Cidde'de deniz kenarında gezerken çeşit çeşit renkli desenli balıkları görebilirsiniz. Bu çok hoş bir şey. Denzi kestaneleri mürekkep balığı aslan balığı bile gördüm.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:11:11 -->-> Daha önceki mesaj 13:01:09 --
Su yok. Gerçekten yok. Tuzlu su ile insan nasıl duş alabilir öğrenirsiniz. Tabi benim gibi kimyacıysanız sudaki tuzun çökmesini sağlarsınız

Aksi taktirde sadece duş almak için duş alırsınız. Kola, gazoz vb. çok rahat temin edebilirsiniz, hemde koliyle. Hatta cihazı vardı bir ara, hala varmı bilmiyorum ama kırsalda rastlarsınız. Hayat ucuz, daha doğrusu burdan giden birine göre hayat ucuz.
Hocam su yok demişsiniz de hangi bölgede hangi durumda olduğuna göre değişir.
Kabe tuvaletlerinde, Mescid-i Nebevi tuvaletlerinde, hac zamanı hac ulaşım bölgesinde kesintisiz bol su vardır. Cami tuvalaetlerinde ise su olmadığı bir zamanda denk gelmedim. Tabii ki bunlar ücretsiz.
kendi evinizdeki kullanma suyunu ise tankerle getirtiyorsunuz. Benim arkadaşım Mekke'de kirada yaşıyor, tonu 30 tl (60 riyal) diyordu.