DarksPrince adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu dağıtmamak adına mesajımı alıntılayan arkadaşa cevap yazmıyorum. Cümlemi "anlayamadığı için" açmamı isterse özel mesaj atabilir.
Kendi yorumumu açıklama gereği duyduğum için burada ekleme yapıyorum. Sizin farklı düşünceleriniz varsa PM ile gönderebilirsiniz.

Farklı bir bakış açısına göre düşüncenizde haklı olabilirsiniz. Fakat yorumunuz, bilinen bazı genel yorumlara benzediği için benim anladığım biçimde algılanması normaldir. Bu yüzden ben kendi açıklamamı yapayım.
Mevcut tüm müslüman ülkeler ABD - AB - İsrail... emperyalizmi baskısı altındadır. Onlarla uyum içinde olmayan yöneticiler ortadan kaldırılır, uyum sağlayanlarsa korunur ve desteklenir. Bu yüzden mevcut müslüman ülkeler islam dinine göre değil, küresel emperyalizme göre biçimlenmektedir. Bu ülkelerdeki yozlaşmanın sebebini din olarak göstermenin sebebi, islam düşmanlığı - nefreti ve dünya gerçeğinden bihaber olmaktır. Türkiyedeki islam karşıtlarının bu şekildeki söylemlerinin temeli budur. Zaten bu düşünce yapıları sayesinde, işlenen bazı aydın cinayetlerinde derhal DİNCİLERi suçlama eğilimi gösterirler. Gerçi bu cinayetlerin de gerçek yüzü anlaşılsa da, ATEİST BAĞNAZLIK kendi bataklığında debelenmeye devam eder.

Bu müslüman ülkelerindeki tüm sorunların sebebini, gayrimüslim emperyalist batı olarak göstermek değildir. Toplumların kendi hataları da bu sonucu etkiler. O yüzden karmaşık ve çok yönlü olduğunu söyledim.

Umarım demek istediğim anlaşılmıştır ve bu meseleyi buara kapatıp konuya devam edebiliriz.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:22:33 -->-> Daha önceki mesaj 02:07:30 --

ForzaAltay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
10 yil sonra petrolari bitsin hele ozaman görecegim araplari. kisa zamanda zenginlik yasaninca böyle oluyor iste.
fazla degil en fazla 2030-2035 yilarinda Suudi arabistan diger arap ülkelerinden hic bir farki olmayacak. iyi günde yardim etmeyenin sonu belli olur zaten.
Onlar da durumun farkında ki inanç turizmi için yatırım yapıyorlar. Kıyamet alameti devasa oteller müslüman zengin müşteri buluyorsa bunda hepimizin biraz özeleştiri yapması gerekiyor. Mekke ve Medine mevcut haliyle kaldıramadığı için hac ve umrede kısıtlama yapıyorlar. Daha fazla müşteriyi ağırlamak için suudiler daha fazla beton dökecektir. Böyle müşteri bolluğunda zaten gamsız olan araplar yine ilerisi için kaygılanmayacaktır. çoğunluk günü kurtarma derdinde.

Ama şunu kesinlikle söyleyebilirim. Bir kriz patlak vermesi halinde arabistanda görülmemiş bir fitne - kaos ortamı çıkarsa hiç şaşmam. Gasp tecavüz hırsızlık ve yağmanın rekoru kırılır. Buradaki hukuk eksikliği - eşitsizliği, gelir uçurumu, sosyal adaletsizlik, etnik - mezhep farklılığı, saygıdan kul hakkından bihaber vahşi bedevi insan karakteri bunun temel sebepleridir.

Bugün suudi arabistan son derece sakinse bunun iki temel sebebi var. Birincisi ABD ile sıkıntısız sorunsuz bağlılık ikincisi ise hayatı kontrol eden sıkı kanunlar.
Bu kanunlara rağmen her tür suç işlenmeye devam ediyor. Güvenlik kurumlarını yetersiz bırakacak bir şeyler olursa sormayın hicazın halini...