DoxTo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynen uyguladım. Güncellemek istediğim bir konunun makalesi hazırdı bu yazıdan sonra makaleyi ekleyip dizine yeniden gönderdim 10 dakika içinde sıralamada mevcut yazının index alması ile birlikte konum 3 sayfa gerileme gösterdi, ne kadar yer değişimi daha gösterir bilemiyorum. Makale bana göre 1. sayfa ve birinci sırada olan sitelerden daha tok bir durumda. Hiç birisi semantic yazıma uygun değil. LSI sistemini uygulayan sadece bir site var oda hedef kelimede 2. sırada. Buradan çıkarttığım şey Türkiye'de hala semantic ve LSI uygulamasının geçerli olmadığı (yada bu kavramı bilmediğimiz için bize öyle geliyor. LSI ve Semantic uygulama konusunda sıfırız.) ve halen backlink gücü yüksek olan siteler her şekilde önde duruyor

Bunu nasıl değerlendirmek gerek abirisebil hocam ?
Bahsettiğiniz gerileme Fulltext sonucudur. Yani siteniz şimdiki yerini;
  • sitenin kelime öbeğindeki otoritesi + yazının fulltext sonucu

almıştır. Şimdi 48 saat veya daha az beklediğinizde yazı yeniden yer değiştirecek, bu değişim aşağı yada yukarı doğru olacak. Yukarı doğru olursa sitenizin kelime öbeğindeki otoritesinden daha kaliteli, ters yönlü olursa daha kalitesiz bir güncelleme yaptığınızı takip edebilirsiniz.

Eğer konunun başlığını değiştirmişseniz, yazınız yeniden başlıkla orantılı değerlendirmeye gireceğinden, eski aramanızı baz almamalısınız.