Kullanıcı verileri başka bir saha. Makale analizi başka bir saha.
Keyword density Türkçe için de geçerli değil. Google bunula ilgili başlattığı projede Türk freelancerlarla, Türkçe üzerine çalışmalar yapıyor.
Algıda yanılgı oluşturan kısım şuradan kaynaklanıyor, kaliteli bir makale yazarı kd oranlarına dikkat ediyor ve makalesi başarı sağlıyor. Bu başarıyı kd'ye borçlu olduğunuz zannediyor. Analiz yapıldığında kd oranının değil, içeriğin başarı yakaladığı açıkça belli oluyor.
Kd, Fulltext tabanlı sorgularda etkilidir. Makale kalite ölçümleri google veri tabanında yer alan, anlamsal tabanlı sorgularla belirlenir. Her ne kadar fulltext sorguların algoritma tahliline tabi tutulmadan başarı sağladığı gözlemlensede, önemli olan kısım panda ile başlayan algoritma analiz sürecidir. Süper fulltext hazırlanmış bir makale ilk panda analizinde aramalarda çok geriye gidebilir de, daha iyi konumlara yerleşebilir de.
Denemek için, yeni bir makale ekleyin, Google web yönetici araçlarından gönderin. 5 dk. sonra arama yapın. Fulltext yapısı güzel hazırlanan yazı arama sonuçlarına anında ilk 5 sayfadan dahil olacaktır. 48 saat sonra aynı yazı aynı aramada yerinde duruyor veya daha iyi konumda yer almışsa içerik kalitelidir. Arama sonuçlarından çıkarılmışsa, makalenin panda ile bir sorunu var demektir.
Çünkü ilk sıralama; aranan kelimede site otoritesi + fulltext kalitesi ile alınır. İkinci sıralamaya ek olarak panda dahil edilir ve reel sıralama oluşturulur.
Aynen uyguladım. Güncellemek istediğim bir konunun makalesi hazırdı bu yazıdan sonra makaleyi ekleyip dizine yeniden gönderdim 10 dakika içinde sıralamada mevcut yazının index alması ile birlikte konum 3 sayfa gerileme gösterdi, ne kadar yer değişimi daha gösterir bilemiyorum. Makale bana göre 1. sayfa ve birinci sırada olan sitelerden daha tok bir durumda. Hiç birisi semantic yazıma uygun değil. LSI sistemini uygulayan sadece bir site var oda hedef kelimede 2. sırada. Buradan çıkarttığım şey Türkiye'de hala semantic ve LSI uygulamasının geçerli olmadığı (yada bu kavramı bilmediğimiz için bize öyle geliyor. LSI ve Semantic uygulama konusunda sıfırız.) ve halen backlink gücü yüksek olan siteler her şekilde önde duruyor
Bunu nasıl değerlendirmek gerek abirisebil hocam ?