abirisebil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@MehmetCAKIR elinize sağlık, emek verip düşünmüşsünüz. Birkaç ekleme yapmak istiyorum izninizle.

Google keyword density olayını aşalı çok oldu. Artık makalenin uzunluğuna ve içerisindeki tekrar oranlara bakmıyor. Bunun nedeni ise, artık Google;
  • Makalenin hangi konu için yazıldığını
  • İçerisinde yeteri kadar bilgi olup olmadığını
  • Makalenin kim tarafından yazıldığını

çok iyi tespit edebilmesidir. Bir Google kalite ekibi mühendisi şu açıklamayı yapmıştı :

* Makalenin uzman yada meraklı bir kişi tarafından yazılıp yazılmadığını tespit ederiz. Ona göre değerlendiririz. Keyword density bizim için çok önemli değildir.

Yani ilk bakılan bölüm makalenin kalite seviyesi. Keyword density artık spam algoritmalarında bir etken olmuş durumda. Kısaca özetlemek gerekirse;

Seo uzmanı, kelimesinde sitenizi iyi yere getirmek için paravan yada link aldığınız sitenizde bol miktarda seo uzmanı kelimesi kullandınız. Sayfa başına ortalama density %4 civarında. Diğer alakalı terimlerin oranı ise çok düşük. İşte panda burada o paravan siteyi asla affetmez. Linkleri reddetmezseniz link gelen site gerilemeye başlar.

Artık Google verileri toplayan sıfatını çoktan aştı. Artık Google verleri işliyor, işlerken de olması ve olmaması gerekeni çok iyi biliyor.

Mesaa yazım hatası Google için hiç önemli değildir. Tam aksine yazıyı yazan kişi için önemlidir. Çünkü yazım önerileri sayesinde Google yazım hatalarını çoktan aştı. Yazım hatasının çokluğu veya azlığı makale kalitesine etkendir.

Kısaca makalenizde oranlara değil, bilgiye odaklanmak en mantıklısıdır. Ünlü birçok seo uzmanı http://www.hobo-web.co.uk/keyword-density-seo-myth/ buradaki yazıda konuyla ilgili açıklamaları yapmışlar. bana göre en önemli bölüm, yıllarca keyword density üzerinden prim yapmış şirketlern sahibi olan Jim Boykin'in; ‘not a good metric for SEO’ açıklamasıdır.

Makaleler belli density oranlarına göre değil, bir insana hitap edecek şekilde yazılmalıdr. Çünkü arama motorları artık bu analizleri yapabiliyor.
Dediklerine katılıyorum fakat şu noktaya katılmıyorum. "Çünkü arama motorları artık bu analizleri yapabiliyor." Bunun yerine şunu eklemek istiyorum "Çünkü arama motorları artık ziyaretçileri analiz edebiliyor."

Arama motorlarının ingilizce, fransızca falan filan bilmem ama TÜrkçe içerikleri anlayabildiğini hiç ama hiç sanmıyorum. Türkçe içeriklerde keyword density olayı hala geçerli, ek olarak ziyaretçi takibini en detaylı şekilde yaptığını düşünüyorum.