digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sen akıllı telefonun daha janjanlısını kullanımca mı refaha eriyorsun? dünyanın her ülkesi kendi sanayisini korur. bu hükümeti günahım kadar sevmem. ama yapılan herşeye toptan iyi ya da kötü demem. türk imalat sanayisini korumak için alınması gereken tedbirler varaa alınır. türkiye insansız hava aracı üretiyor. helikopter üretyor. sanıyor musunuz ki ucuza geliyor. amerikadan atak helikopter ve insansız hava aracı almak daha ucuz. hem de adamların teknolojisi bizi katlar. yani ürettiğimizden daha iyi uçak ve helikopteri daha ucuza satın alabiliriz. ama o zaman o ülkeye bağımlı olursun. sizin tüketim kafanız yüzünden cari açık artacak. dolar fırlayacak. vergi vermeye üşenenlerin parası kur farkına kurban olacak.

diyanet işler başkanının fiat albea ile gezmesi gerektiğine inanan biriyim. ama o aracın devlete maliyeti 1 milyon lira değil. o aracı vergi vermeyen devlet malzeme ofisi almış. kdv ve ötv si fiyatı 190 bin lira. o da zıkkım olsun imamlık yapmak için mercedese binen kıytırık ulemaya.

Arçelik Akıllı Fırından Tepetaklak aracılığı ile gönderildi.
Vergisiz fiyatı o, normal bir vatandaşın ödeyeceği tutar;

S 500 4MATIC Long Benzin 4.663 cm3 455 PS 7G-TRONIC Vizyon 311.000 TL 145% 10.200 TL 909.300 TL

909 bin türk lirası koskocaman diyanet başkanı baz pakete sahip bir araç kullanamaz değil mi ?

Konu vestel veya konu yerli mal değil, arge değil.

Vestel ürettiği telefon veya herhanbi bir beyaz eşyanın hangi çipini kendisi üretiyor?

İşlemci mi ? chipset mi ? nedir?

Yerli mal dediğiniz şey yerli birleştirme değil mi ?

BSCOLOGNEDE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani yapilan asfalt bedelinin ev sahiplerinden alinmasinda veya deprem vergileriyle yol yapilmasinda suclu olanin Vestel oldugunu mu söylüyorsunuz veya diger yerli firlamalar?
Lütfen söylediginizin arkasinda durun, hata oldugunu kabul edin.

Ben fazla vergi ödemekten elbette mutlu degilim, bu tamamen sizin iddianiz, tam aksine diyorum ki;
bu dünyanin her yerinde böyle canim kardesim, bu argümanla bilincaltinda yaralamak istedigin kisiye/kuruma dogru bir hamle yapiyorsun ama bos cünkü bi soru sorunca arkasini dolduramiyorsun.

konu yerli firmalari yermek degil "devletin yeni teknoloji gelistirme" ve "arge" konusundaki calismalari desteklememesi olsaydi görürdün benim de ne diyecegimi.

Daha az vergi vermek istiyorsan Vestel alacaksin iste, tam bunu diyorum
konu basa döndü, hadi arkadaslar yeniden baslayalim.
Söylediklerim sadece gündemde olan konulardı. Siyasete girecek olsam bir sürü şey yazardım. O zaman haklı olurdun.

Dedim ya seninle siyaset yapmam, muhalefet yapmam diye en başında.

Düşünce yapınızı biliyorum sizin.

Konu çözümse, sadece vestel değil, diğer yerli yapım ürünlerden vergi alma, ithal ürünlerden almaya devam et.

Bizim sıkıntımız bitmek bilmeyen ek vergi.

Yılbaşında istanbula gidip delicesine eğlenme fikrim vardı. Durdum düşündüm ne için eğleneceğim?

Adeta bir gelenek hale geldi. Yeni yıla girer girmez daha ayılamadan gözümüzü yeni vergilerle açıyoruz.