İzninizle bir görüş belirtmek istiyorum.
10 yıldır Bilgisayar bakım-tamir işlerinde orta düzeyde de olsa haşır neşir olan biri olarak size tavsiyem 2.el bilgisayar kasası almayın.
Çünkü daha önce nasıl kullanıldığı hakkında bir fikir sahibi olamıyacaksınız maalesef günümüzde insanlara dahi yeterli özen göstermiyen kişiler atıyorlar bilgisayar kasalarını köşeye ne temizlik nede iç bakım en önemlisi forumda konu açsak termal macun nedir diye millet diş macunu sanır
Bunları söylememde amaç 300 TL verirsiniz 2 aya kalmaz size aynı fiyatta masraf çıkartır yada sinir hastası olursunuz.
Tavsiyem size sıfır sistem topluyalım. Bütçenize 100 TL daha artırım yaparsanız sizi üzmüyecek fiyatta birşeyler bulabiliriz.
En önemlisi bu sistemin amacı ne olucak ? Sadece nette gezinmek diyecekseniz intel sistem öneririm yok arada ufak oyunlarıda oynarım diyorsanız AMD Apu sistemleri tam size göre.
Yanlışınız var hocam. Bazıları bilgisayarlarını hor kullanıyor olabilir ama takdir edersiniz ki araba değil bu çukura sert girince alt takımlara zarar veresin. Bir bilgisayar parçası zaten ya çalışıyodur ya çalışmıyodur. Kaldı ki bugün sıfır bilgisayar topladığınız da bile ekran kartı, anakart, ram fabrikasyon hatalı çıkabiliyor ve bunun yüzdesi de oldukça yüksek. 14 senedir bu işin içerisindeyim, ticari amaçlarla uğraşmadım hiç bilgisayar işinde, 5 kuruş para için iş yapmadım, dükkan sahibi değilim ama ona rağmen günlük en az 3 bilgisayarın termal macununu yeniliyorum, bazı gelen bilgisayarların macunları o kadar kurumuş oluyor ki zımparalamak zorunda kalıyorum.
Velhasıl, ben bu işi hiç bi zaman kar amacı güderek yapmadım, satacağım ürüne de overclock harici 6 ay kendim garanti veririm. Zaten kar amacı güdseydim dvd ve 500 hdd koyar 500-600 lira arasına ilan sitelerine koyardım. Gündelik kullanımdan gayet üstün bir bilgisayar.