geçmişte 2-3gb mysql db olan forum siteleriyle mücadele ettim. ben hata tespitini db den yana koyuyorum.
dbler için 2. bir sunucu daha alın. conf dosyalarındaki ayarları ona göre düzenleyin.
eminim ki sadece db sunucusu şişecektir
işletim sistemi centos 6.6 ise bu sürümde bir kararsızlık var. Bir şekilde load yükseldiğinde kernel bunu yönetemiyor ve sonrasında sunucu içinde bir daha adım atılamıyor. Load ile birlikte servislerde askıya alındığından erişim kesiliyor.
İşletim sistemi centos 6.6'mı bilemiyorum ancak benzer problemde müşteri cloud linux kurarak problemini giderdi.
http://www.cloudlinux.com
Konuda profesyonel ağızlardan fikir almak güzel, teşekkür ederim. Evet birde arifin dediği gibi onu eklemeyi unutmuşum.
Sitelerin daha önce kendine ait veya kiraladığın farklı 3-4 sunucuda hatta daha öncesinde farklı vdslerde, yine bizim optimizasyonumuzla yıllardır sorunsuz çalışabildiğinide ekle konuya ademcim
Sunucu 3 senedir farklı lokasyonlarda farklı hatlarda çalıştı ve hiçbir sıkıntı çokmadı. Aynı ayar ve aynı sitelerle bu en sonki fransa lokasyon sunucuya taşıdıktan sonra bu sıkıntılar oldu öncesinde yoktu. Sıkıntının kaynağı burada bir yerde ama tam olarak neyde onu çözemedik.