Baştan sonuna kadar okudum bence zararları saymakla bitmez. Kimsenin farkında olmadığı bir şeyde biliyorum fizyolojik açıdan enteresan bir olay olduğunu fark ettim. Ne olduğunu bilmiyorum lakin eğer minimum 3 gün boşalma olmadığı zaman beynin ön lobunda bir değişim hissediyorum, düşüncelerim bir bölgede yoğunlaşıyor ve odaklanma artıyor. Bunun sonucunda ise neler yapılabildiğinden bahsetmiyorum ancak merak edenler olacaktır psişik yetenekleriniz kendisini gösteriyor. Elbette herkes bunun farkında değil çünkü bilmediğiniz bir şeyin farkında olamazsınız. Bunları göz önüne alırsak manen doyumsuzlukta yaşandığını söyleyebilirim, hiçbir şeyden haz almama tatmin olamama gibi şeylerde karşımıza çıkıyor. Sonuç olarak bu filmler beynin yapısını yada çalışma düzenini, doğasını bozuyor dolayısıyla normalde alakasız gibi görünen çoğu yeteneğimizin önüne geçilmiş olmakta yani bloke oluyor.
Beynimiz mi bizi kullanıyor yoksa bizler mi beynimizi yönetiyoruz bütün sır burada kendisini gösteriyor. Okuduğumuz gördüğümüz yaşadığımız hissettiğimiz bilgiler hafızamıza kayıt ediliyor peki daha sonra kullanmayacağımız bu görseller bizleri nasıl etkiliyor. Bilgisayarda gereksiz olan bütün dosyaları zamanı gelince topluca siliyoruz çöp kutusuna gidiyor ve onuda temizliyoruz, fakat maalesef beynimizdeki gereksiz bilgileri silme gibi bir lüksümüz bulunmamakta. Her şeyimize dikkat ediyoruz ama sadece maddi olan şeyler, telefonum çizilmesin arabam çizilmesin bilgisayarım toz almasın ancak beynimize farkında olmadan çok büyük bir hasar veriyoruz ve nedense bu mükemmel makineyi hiç düşünmüyoruz. Enteresan ve bir o kadar da çelişkili bir yaşam tarzımız var insan olarak.