mert_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3-4 aydır vps sahibiyim. digitalocean 5$ lık paketimde(1cpu, 512mb ram) 1 adet wordpress sitesi kurulu.
anasayfanın boyutu yaklaşık 1mb. sitenin günlük ortalam hiti 17bin. (cpu kullanımı en yoğun zaman diliminde %7)

"ubuntu + nginx + varnish" şeklinde kullanıyorum. nginx ve varnish in konfigrasyonu çok iyi yapılmalı. default ayarlarda bırakılınca pek performans beklenmemeli. (gzip 'i açmayı unutmayın)

bu arada, daha önceki yıllarda hep paylaşımlı hosting kullandım. son zamanlarda %25 cpu hatasından dolayı firmalardan kavga dönüşten bunaldım ve vps i seçtim.
şöyle ki; günlük 1000 hite ulaştığında bile %25 cpu sınırını aştığımı iddia edip, siteyi birkaç saat kapatıyordu firma. W3 Total Cache + cloudflare yapmama rağmen firmayla kavgam bitmedi. yaka silkip digitaloceandan vps aldım.
Şuan cloudflare kullanıyormusunuz hocam ? Cloudflare ile bir türlü iyi geçinemiyoruz daha doğrusu ben beceremiyorum

DO müşterisi olan herkes sanırım cloudflare kullanıyor güvenlik için, benimde sitelerim DO da, taşıyalı çok olmadı eğer cloudflare çok önem arz ediyorsa yeniden deniyeyim kurmayı