Bunun bana göre tek sebebi süre. Son yıllarda yapılan bir kaç dizide çok iyi senaryolar çıkarttık fakat yabancılar o senaryoyu 40 dk da anlatırken biz 90-100 dk da anlatıyoruz. Bu da biraz şampuan hikayesine benziyor. Yabancılar şampuanı tam kullanıyor. Biz ise dibinde kaldığında bitmesin ve o anı kurtarsın diye su koyup yola devam ediyoruz. Orada bir nevi şampuan görevi görse de işin özünü kullanmıyoruz. Örnek'i biraz saçma bulabilirsiniz ama aklıma bu geldi
Son yıllarda yaptığımız başarılı diziler arap ülkelerinde ve balkan ülkelerinde ciddi bir kitle yakaladı. Hatta Muhteşem yüzyıl'ı 40 ülkede 210 milyon kişi izledi. Şimdi Muhteşem yüzyıl süresinin 40-45 dk olduğunu düşünsek nasıl bir dizi ortaya çıkıyor az çok tahmin edebiliriz. Belki konu olarak sevmeyebilirsiniz fakat yapım olarak gerçekten son yıllarda yapılmış en iyi yapımlardan biriydi
Muhteşem Yüz Yıl son demeçlerine doğru bana göre mükemmel bir dizi haline geldi.İlk bölümlerine çok büyük gelişim göstermiş izleyip anlayabilmek mümkün.Bazı ufak tefek uçak,araba gözükmesi gibi şeyler dışında dizi de ben bir kusur görmedim.