Droid adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam animasyon ve stüdyo diyorsunuz da şimdiye kadar yapılmış en iyi 2 dizi şunlar kabul ediliyor:
The Sopranos
The Wire

Bunların ikisinde de ne efekt var, ne birşey. Bak bizim tüm senaristleri topla 1 odaya tık, 1 sene de süre ver, Sopranos'un 1 bölümünü yazamazlar. Oyunculuk desen Tony Soprano'nun yerine koyacağın adam yok. Yani oyuncular oyuncu değil, senaristler senarist değil. The Wire'dan örnek vermedim izlemediğim için ama dizi otoriteleri bu 2 diziyi en iyi dizi diye sayıyor. Yani bir nevi kabul edilmiş bir olgu. Ben de 40 taneye yakın dizi izledim, Sopranos'un yeri çok ayrıdır.

Ekleme: Gerçi Sopranos'u yapsan bile anlayacak adam yok. Mafya dizisiymiş olm diye Kurtlar Vadisi mantığıyla izlemeye kalkarlar onu da.
Arkadaş popüler dizilerden örnek verdiği için bende bu ayrıntıya bakarak yorum yaptım. Senaristlerimiz imkana göre eğitim alıyorlar, kapasiteleri bu yüzden düşük. Arrow, The Flash, Agents of SHIELD bunun gibi bir sürü diziyi yapmak için Walt Disney, DreamWorks, Pixar gibi film stüdyoları gerekiyor.

Benim bildiğim bizim en çok izlenen dizimiz Muhteşem Yüzyıldı oda tarihi yansıttığı ve bütçesi biraz yüksek olduğu içindir.