Türkiye'de ne üretiliyor biri bana adam gibi açıklasın, ben de bu vergi zammını destekleyeyim.

İşlemci mi üretiliyor ram mi? Yoksa hard disk mi? Ya da anakart?

Teknoloji üreten yerli markalar var da biz mi bilmiyoruz?

Çin'de üretilip gelen ve üzerine burada marka basılmayan bir tane teknoloji ürünü var mı ülkede?

Bugün bir cep telefonu teknik servisine gidip iphone ya da başka bir cihazı verin, adam 10 kere söksün toplasın cihazı. Aaa bizim teknik servisteki Mehmet emmi Vestel'in yaptığını yaptı! Cihazın parçalarını topladı!

En ufak bir teknik servis deneyimim yok ama ben bugün bir laptop'u her parçasına kadar ayırıp geri toplayabiliyorum. Hani beni niye kimse desteklemiyor?

iphone, samsung vs.. üretim videolarını bulup izleyebilirsiniz. Adamlar ne yapıyor? Parçaları birleştiriyor. Başka yaptıkları hiçbir şey yok. O parçaların üretilmesini sağlayan ar-ge kime ait peki? Cep telefonu şirketine. Yani bir apple, size vestel gibi parçaları alıp montajlayıp kakalamaktan fazlasını yapıyor, adamlar ar-ge ile teknolojiyi imal ediyor.

Bir Türk şirketi bir CPU-GPU vb.. teknoloji üretsin, gitsin çinde montajlatsın satsın, biz de alır kullanır destekleriz. Neymiş efendim, Türkiye'de üretiliyormuş. Üretmeyin kardeşim Türkiye'de, akıllı olun gidin çinde montajını yaptırtın daha ucuza mal edin. Sırf Türk kazansın diye dandik aleti satın alıp kullanmak saçmalıktan başka birşey değil. Ama gidip arge yapın teknoloji üretin, onu satın biz de satın alalım.

Günümüzde parayı getiren şey parça montajı parça imalatı değil, teknoloji üretmek lazım..

Türkiye'de hangi teknoloji üretiliyor günlük hayatta tüketiciyi ilgilendiren? Bir tane bile üretilmiyor. Teşvik var mı? O da yok. Bugün büyük bir yatırımla bir arge şirketi kurulsa, bir teknoloji üretilene kadar personel giderinden arge masraflarına milyonlarca TL maliyet. Peki bunun üstüne ne oluyor biliyor musunuz? Siz personele maaş ödüyorsunuz, bu maaşın stopajını devlet sizden alıyor. Siz işyerine kira veriyorsunuz, devlet sizden onun stopajını alıyor. Milyonlarca TL harcayıp bir teknoloji üretecem, bunu pazarlayıp biraz para kazanmam lazım ki arge devam etsin, hop satış başı %20 vergi. Peki ben keriz miyim milyonlarca TL buna yatırayım? O parayla gider inşaat işine girerim kısa yoldan kat kat fazla para kazanırım. Aaa bir dakika, zaten böyle oluyor, TV'lerde artık boy boy bilmemne residance reklamları dönüyor? Çünkü işin en kolayı bu, üstelik belediye başkanından en üsttekilere kadar herkes bu işten bir şekilde nasiplenebiliyor. Kim niye desteklesin ki teknolojiyi???

Bu ülkede kimse halkın ya da milletin-ülkenin menfaatini düşünmüyor. Herkes kendine çıkar sağlama peşinde.

Azıcık uyanık olun yahu. Ne ürettik ki Türk malı diye destekliyoruz. Nerede Türk malı Türk teknolojisi? Vergiye kılıftan başka birşey değil.. O malı gene gevur üretiyor. Vestel'e değil ver teknik servisçi Mehmet emmiye, o da monte etsin.

Amaç hakikaten yerli teknoloji üretimi olsaydı, ar-ge çalışmaları teşvik edilir, vergiden muaf tutulur hatta üretilen teknolojinin satışı konusunda da yardımcı olunurdu, örneğin ÖTV'den bile muaf tutulur(evet ÖTV diye zaten saçma bir vergimiz var) en azından yerli halkın yerli teklonoji kullanması sağlanırdı. Şuanda yapılandaki tek amaç ise yeni saraylar inşa edebilmek için cep doldurmak, buna da saçma sapan kılıflar uydurmak..