Vestel kim dediğiniz firma zamanında ilk bilgisayar üreticilerindendir. Sonra pazar payını kaybetti. Vestel ne olursa olsun beyaz eşya devidir ve kimse kendi ülkesinin malını kötülemesin.
Yok ordan topluyormuşta şuymuşta buymuşta. Hiç Sony bir cihazın içini açtınız mı? Yok. İçinde kullanılan parçalar samsung tamamen. Ama sony diye iteleniyor.
Çinden gelen onca ürün var, kalite durumu sıfır. İşçilik düşük olduğu için bizim esnafımız zarar görüyor fiyatlardan dolayı.
O kadar gıda ve malzeme var. Tamamı kanser yapabilecek maddeler içeriyor. Kaçımız umursuyoruz?
Kusura bakmayın ama bizim milletimizde de var, kimse üstüne alınmasın.
Fransızlar gibi, Peugeot, Citroen, Renault ürettiler de biz mi almadık.
Almanlar gibi Audi, Mercedes, BMW, Porsche ürettiler de biz mi sahip çıkmadık.
İtalyanlar gibi Alfa-Romeo, Ferrari ürettiler de sahip mi çıkmadık.
Bizim teknoloji bakanının bir konuşması var. teknolojiyi alıp kullanacaksın. fazla kurcalayamayacaksın yoksa içinden çıkamazsın diye. Obama ise bir yazılımcı olabilirsiniz, büyük bir firmada çalışabilirsiniz, bunlar için eğitim seminerleri v.s birşeyler diyor.
Aradaki farkı yeterince anlatabilmişimdir umarım.
Böyle ufak tefek şeylere takılmayın, at gözlüğünü çıkarın.
ATATÜRK zamanında yerli malı çok iyiydi. Çatır çatır halk kalkınıyordu geçimini sağlıyordu. Sonra ne oldu. Fabrikalar kapandı. Ülkemizde üretilen ürün bazına fiyat arttı. Yabancı sanayi devrimini yaptı bize sattı. Onların ürünleri daha ucuzken bizimki alınmadı.
Böylece enflasyon arttı. Ülke borca batağa sürüklendi.
Bu vergiymiş zırtmış pırtmış hakediyoruz ne varsa millet olarak.
Keza aynı şekilde ithal ürünlere yapılacak zam bence %10 değil %100 olmalı.
2500 liralık bir telefon 5000 liraya satılmalı. Ama ne zaman? Ülkemizde adam gibi üretim olacak.
Fabrika kurulupta samsung gibi firmalardan ürün alınmayacak.
İşlemci, ram, ekran, kasa. Herşey kendi fabrikamızda üretilecek.
Telefon, tablet, bilgisayar, beyaz eşya.
Aklınıza ne geliyorsa. Bunların hepsini yapmak için şuanda imkanımız var Türkiye'de.
Dış dünyaya biz satacağız.
Ardından silah, mermi, bomba ve cephanelik üretimine geçeceğiz.
81 ilde fabrikalarımız olacak. 1 günde atıyorum 1 aylık soğuk savaş cephanesi üretebileceğiz.
İşsizlik düşecek, elde edilen gelirlerle avrupa standartlarında binalar, yollar yapılacak. Asfaltlar yama olmayacak. Jantlarımız bozulmayacak 2 ay sonra ön takım dağıldı diye sanayiye gitmeyeceğiz.
Ha bunlar biraz konuyu aştı ancak ben sadece tek kişiye ya da firmaya yüklenilmesi taraftarı değilim.. Böyle yürümez bu ülke.