Arkadaşlar s,a,

Geçen hafta vatan computer dan tv almaya gittim. Baktık ettik bayaga ve sonunda bu tv yi aldım. Eve geldim servis iki güne gelir dediler attım arabaya getırıp kendım evde kurdum. Diğer Lg tv me baglı digiturk uydumu bu tv ye bagladım ama ultra hd 4k bilmem ne diye aldıgım bu tv de sadece hd smart tv diye geçen lg nın goruntu kalitesini alamadım. İlk ikş gün cok tv ızlemedıgımden daa dgrusu ıl dılına cıktıgımdan gelince ayarlarım dedim, neyse geldim baktım ayarlara falan bi türlü görüntü kalitesinde istedigim sevıyeye daha dogrusu vadedilen sevıyeye ulasamadım, 15 gun ıcınde vatanda ıade garantısı var ama babamda sagolsun ertesı gun tv nın kutusunu atmış. Aldık başımıza belayı. Bugün servisi aradım izah ettim ben ultra hd diye aldıgım tv den hd tv kalıtesı alamıyorsam burada bı sorun var demektır diye ilettim vs , işte servis gonderelım dediler ama yok sizden kaynaklı sorunsa ücret talep edilebilir dediler.nenlik bişey olmadığını zaten gelınce anlarlar herhangı bır vuruk cızık vs bı sorun yok olay goruntude bıtıyor. Bır de soyle bır durum oluştu az önce youtube dan 4k ultra hd video falan yazdım tv de actım goruntu 10 numara tam ıstedıgım ve markette gorundugu gıbı ancak uydu yayınında normal tv den kötü yakına gelince tv de zaten karıncalanma gibi bişeyler gorunuyor tv yayınında. Acaba uyduda mı sorun var dedim. Digiturkle denedim, nextin hd alıcısını aldım sırf bunun ıcın ama tık yok bakalım nasıl cozecez bu işi.