Hocam makale konusunda olumsuz fikirlere kapılacak bir durum yok.
Links from Bad Neighborhoods: Links from bad neighborhoods may hurt your site.
Kötü komşu referansı sitenize artık daha çok zarar verebilir.
Ne yapabiliriz?
Seo konusunda Backlink analizi çok ama çok önemlidir. Bir siteye kimler link vermiş Google bunu algoritmasının sırlarının açığa çıkmasını engellemek için hiç bir zaman söylemez.
Özet Backlink bu kadar önemli ise biz ne yapacağız?
Backlinkin önemini bilenler için, şu an piyasada bir kaç backlink analiz sitesi var ama bunlardan hizmet almak ücretli.
Benim favorim moz.com aylık 99$ ama
120gün
free trial account ile test edebilirsiniz. R10'da linki vardı.
Birde forumda ahref.com üyeliğini kiralayan arkadaş var buda 15TL.
Bu sitelerden hizmet almak tamamen sizin, bu işe yaklaşımınıza bağlıdır.
kar-zarar yada fayda-zarar performansı, verecegim paraya değer mi ilişkisini siz yapacaksınız.
Yurtdışında ve ülkemizde Profesyonel Seo işi yapan kurumsal firmalar buradan aldıkları paketler ile müşterilerine analizleri sunuyorlar.
Basit anlamda moz.com nasıl kullanabilirim?
Para kolay kazanılmıyor. Sitene yatırım yapmak için iyi bir analiz yapman gerekiyor. Yoksa hem paran hemde zamanın boşa gider. Moz.com üyeliğini aldıktan sonra X.com sitesinden makele, backlink vs hizmeti almayı düşünüyorsan eğer önce bir analiz yapman gerekli.
Site Explorer ile önce x.com sitesini bir analiz et.
Örnegin r10'da bir ilan vardı pr6 siteden size backlink diye. İlanı açan arkadaştan PM ile site adresini istedim.
Adresi yazıp bir analiz yaptım.
DOMAIN AUTHORITY=22 pr6 bir sitenin domain otoritesi 22 olamazdı. En az 55-60 olması gerekli. Demekki backlink satan arkadaş konuya tam hakim olamayan kişileri kaldırıyor yada belki iyi niyetli kendiside bilmiyor.
Gerçek anlamda pr7 olan bir sitenin analiz bilgisi.
Eğer analiz yapmamış olsaydım belkide 6 aylık pr6 siteden link aldım diye sevinecektim ve 300TL param gidecekti.
Bir kaç ay sonrada belkide küfür edecektim o kadar para harcadım ama bir türlü istediğim yere gelemiyorum diye

backlink yalan diye r10 a konu açacaktım.
Ama bu analiz sonrası şunu gördüm:
-Toolbardaki yeşil çubuk çogu zaman yanıltıcı olabiliyor.
- 300TL cebime kaldı.
- Kötü backlink almamış oldum.
Domain otoritesi 35'in altında olan yerlerden backlink
almamayı tercih ediyorum.
Doğru yerlerden backlink alarak iyi yerlere gelinebileceginin özet grafiğide aşağıda.
Sıfır yeni açılmış bir site:
Moz.com Fayda 2
Kendi sitemin analizini yapıp bana backlink veren kötü komşulardan aldığım backlinkleri Goolge webmaster Tools'dan red ediyorum.
Domain otoritesi 20'nin aldındakileri bir txt içine yazıp Google WM Tools'dan red ediyorum.
Bana zarar veren Negatif Seo etkisi yapan adresleri blokluyorum.
Moz.com Fayda 3
Rakip siteleri analiz yapabiliyorsun. Aklınıza gelmeyen yada gözardı ettiğiniz yerlerden aldığı backlinkleri tespit edip sizlerde oralara linkinizi ekletmek için çabalabilirsiniz.
Örnegin: r10net ile alakalı bir kelime olan "webmaster" kelimesinin arama sonuçlarının neticesi
Webmaster sitesi domain içinde o kelimesi geçiyor diye r10'dan daha şanslı ama birde aldığı backlinkin gücü:
Senin sorunun Cevabı aslında yukarıdaki yazımda var.
Özetle:
- Saçma sapan yerlerden tanıtım yazısı alırsan hiç bir işe yaramaz öncede yaramıyordu artık hiç yaramıyor.
- Saçma sapan yerlerden tanıtım yazısı alırsan paran boşa gidiyor.
- Saçma sapan yerlerden tanıtım yazısı durup oturduğun yerden ceza alıyorsun Google'dan.
Not: moz.com yada ahref.com yada majestic.com backlink analiz hizmeti bize sadece seo projemiz için fikir verir. Bir bağlayıcılığı yoktur.