durancan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstersen Mario tarzı bir fps bile yap ama Kendin kodla. Sağdan soldan asset alıp oyun yaptım diyen çok. Ortada emeğin olursa oyunun tarzının pek önemli olduğunu düşünmüyorum. Artık insanlar biliyor hangisi asset ile yapılmış hangisi %100 kodlama. Projenizde başarılar
Acıkcası ustadım adam control freak ile mobil touch tanımlamıs neden 0dan uğraşasınki aksi taktirde yıllarını alabilir bu proje.Sonucta benim için ortaya çıkan proje önemli örneğin;sitene analystic mi koyarsın yoksa phpde sayac scriptimi yazarsın? dediğinde haklısında herşeyi 0dan yapmak bana mantıklı gelmiyor.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:57:13 -->-> Daha önceki mesaj 23:55:30 --

JustFeel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sana bir fikir vereyim. Daha önce yapan olduğunu sanmıyorum. Eğer yapabilir ve tutturabilir isen paraya para demezsin ona eminim. Ama öyle bir oyun yapıcaksın ki oyun hem fps hem de strateji olucak. Misal battlefield ve ruse oyununun birleştirilerek piyasaya sürüldüğünü düşün. Oyuna ilk önce harita üzerinden binalar vs. yaparak başlıyorsun ve ürettiğin birimlerden istediğini kullanabiliyorsun. Misal 20 kişilik birim yaptın diyelim. 10 tanesi asker 5 tanesi tank 5 tane hava savunma aracı. Uçaklar geldiği sırada , hava savunma aracını kontrole alıp kullandığını düşün ve diğer 4 hava savunma aracıda senin kitlendiğin uçağa kilitlenicek. Kısacası hem sahada (fps'de) hem de dışarıda (stratejide) general sen olucaksın... Misal, Karşı tarafın askerleri geliyor ve senin de 10 askerinden 2 si keşkin nişancı. Alıcaksın onu hemen kontrole tak tak vurucaksın gelen askerleri, tabiki de karşı tarafında keskin nişancısı vs olucak oda seni vurmaya çalışıcak filan. Bahsettiğim atmosferi hayal edebilirsen ne demek istediğimi anlayabilirsin. Oyuna daha da ilginçlik katılabilir. Mesela moba tarzı (dota gibi ) oyunlar 5 v 5 ekseninde dönüyor. Oyunu öyle bi yaparsın ki 5 birim olur (asker, uçak , tank , hava savunma aracı ve obüs gibi ) Oyun başlamadan önce oyuncular oynamak istediği birimi seçer ve oyun bu eksen etrafında döner. Misal ben askerleri seçtim diyeyim. Ürettilen askerlerin kontrolü sadece (buraya dikkat) bende olur. Bence sen bu fikri bir düşün hocam Dipnot: Türkiye'de böyle bir oyunu piyasaya sürmeyi bile düşünme derim. Malum Türkiye'nin oyuncu yaş ortalaması belli. 10-15 yaş arallığında çoçuklar hep. Zaten bu yüzden oyun başlamadan biter. Ama şöyle olabilir oyuna 18+ yaş sınırlaması koyulabilir. Tabi birde oyuna sesli konuşmada eklenmesi lazım(oyun içine entegre olarak) Dipnot 2: Hayaller paris , hayatlar muş hocam
çok güzel düşünmüssünde bayaaa buyuk proje olmuş örneğin bir tankı modelleyecen birde bunun controllerini yapacaksın her model için aynı şekilde dev proje olmuş mobilde gitmez sanki yonetmede insanlar buyuk problem çeker.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:58:02 -->-> Daha önceki mesaj 23:57:13 --

ozncnock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence kendinize sunu sormalisiniz diger Multiplayer fps oyunlarindan farkimiz ne olucak yani insanlar neden bir cok ust duzey kaliteli fps varken sizin oyununuzu oynasin ?

Tamamen kendi fikrim, bence ozgun bir seyler olusturmalisiniz online oyun yapdiginiza gore anladigim kadariyla altyapi var. Neden cok ilginc daha once yapilmamis bir online oyun olmasin ?
doğru söylüyorsunuz kısmen cevabı bulamadığımızdan siz değerli ark. fikirlerini ekliyoruz.
örneğin;rütbe sistemi düşünüyoruz wolfteamdaki gibi.