Konu
Oyun Yapıyoruz talepleriniz Nelerdir?
21-12-2014, 20:59:11
JustFeel
Ben sana bir fikir vereyim. Daha önce yapan olduğunu sanmıyorum. Eğer yapabilir ve tutturabilir isen paraya para demezsin ona eminim. Ama öyle bir oyun yapıcaksın ki oyun hem fps hem de strateji olucak. Misal battlefield ve ruse oyununun birleştirilerek piyasaya sürüldüğünü düşün. Oyuna ilk önce harita üzerinden binalar vs. yaparak başlıyorsun ve ürettiğin birimlerden istediğini kullanabiliyorsun. Misal 20 kişilik birim yaptın diyelim. 10 tanesi asker 5 tanesi tank 5 tane hava savunma aracı. Uçaklar geldiği sırada , hava savunma aracını kontrole alıp kullandığını düşün ve diğer 4 hava savunma aracıda senin kitlendiğin uçağa kilitlenicek. Kısacası hem sahada (fps'de) hem de dışarıda (stratejide) general sen olucaksın... Misal, Karşı tarafın askerleri geliyor ve senin de 10 askerinden 2 si keşkin nişancı. Alıcaksın onu hemen kontrole tak tak vurucaksın gelen askerleri, tabiki de karşı tarafında keskin nişancısı vs olucak oda seni vurmaya çalışıcak filan. Bahsettiğim atmosferi hayal edebilirsen ne demek istediğimi anlayabilirsin. Oyuna daha da ilginçlik katılabilir. Mesela moba tarzı (dota gibi ) oyunlar 5 v 5 ekseninde dönüyor. Oyunu öyle bi yaparsın ki 5 birim olur (asker, uçak , tank , hava savunma aracı ve obüs gibi ) Oyun başlamadan önce oyuncular oynamak istediği birimi seçer ve oyun bu eksen etrafında döner. Misal ben askerleri seçtim diyeyim. Ürettilen askerlerin kontrolü sadece (buraya dikkat) bende olur. Bence sen bu fikri bir düşün hocam
Dipnot: Türkiye'de böyle bir oyunu piyasaya sürmeyi bile düşünme derim. Malum Türkiye'nin oyuncu yaş ortalaması belli. 10-15 yaş arallığında çoçuklar hep. Zaten bu yüzden oyun başlamadan biter. Ama şöyle olabilir oyuna 18+ yaş sınırlaması koyulabilir. Tabi birde oyuna sesli konuşmada eklenmesi lazım(oyun içine entegre olarak) Dipnot 2: Hayaller paris , hayatlar muş hocam