Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederiz.

Bulutfon da banka kartı yani Debit kartınız ile de ödeme yapabiliyorsunuz. Yani kredi kartı illa zorunlu değildir.

Saygılar.



Merhaba,

Öncelikle ilginize teşekkürler. Forum içinde sorularınızı cevaplamış olmam önemli değil konu çok uzun ve sırayla okumaya herkesin zamanı yok..

Ben sorularınızı aynı sıraya göre cevaplıyorum.

1. Bulutfon ücretli veya ücretsiz tüm SIP destekli yazılımlarda çalışmaktadır. Nasıl bir yazılım kullanacağınıza siz karar verebiliyorsunuz. Genelde ücretsiz olan Zoiper tercih edilir güzel bir uygulamadır ancak cep telefonlarında şarjı çabuk bitiriyor. Şu sıra ben kişisel olarak Acrobits Softphone yazılımını kullanıyorum Iphone ve Android için ama ücretli bir yazılım avantajı telefon şarjını bitirmiyor arama gelmedikce.

2. IVR robot operatör seslendirmelerini biz yapmıyoruz. Bulutfon genel olarak self-servis bir hizmet ancak kullanımı ile ilgili destek veriyoruz. Nasıl bir karşılama senaryosu gerekiyorsa bunu siz seslendirip sanal santralinizi web arayüzünden yüklüyorsunuz ve kullanmaya başlıyorsunuz. Bir üst mesajda Videoreklam seslendirme yapıyor veya IVR Seslendirme kelimesini google da arayarak diğer profesyonel seslendirme yapan firmaların linklerini bulabilirsiniz. Bizim müşterilerimiz genelde www.bionluk.com da Bulutfon a özel seslendirme yapan kişilere 10 TL karşılığında yaptırıyor.

3. Ses trafiği codec kalitesine göre 8 Kbps ile 64 Kbps arasındadır. İhtiyaç duyulan bant genişliği de bu aralıktadır.

4. Ses gecikmesi Bulutfon sunucuları Türkiye de olduğundan analog eski tip PSTN telefonlardan hiçbir farkı olmadan anlık gelmektedir. Ancak sizin internetinizle ilgili bir gecikme söz konusu olursa yada ISP ler ile ilgili bir problem olursa ses gecilmesi olabilmektedir. Bulutfon kullanan müşterilerimiz Amerika da, Avrupa da çok rahat bir şekilde dahililerini kullanabiliyorlar.

5. Bulutfon'a ödediğiniz sadece sanal santral ücretidir. Numaralar ücretsiz verilmekte tabi bazı premium numaralar haricindeki numaralar. Premium bir numara isterseniz eğer buna ödediğiniz para sadece 1 defaya mahsus olacak şekilde ücretlendiriliyor. Bulutfon'a isterseniz mevcutta var olan 0850 numaranızı yada coğrafi numaranızı taşıyabiliyorsunuz.

Cevaplarım açıklayıcı olmadıysa veya farklı başka bir sorunuz varsa tekrar yazın lütfen.

Saygılar.
Öncelikle hizmetiniz çok kaliteli problemsiz çalışıyor.

Konu dışı bir sorum olacak.
Şirkette ip telefon bulunuyor ve normal bir analog hat.
İp telefonda bulutfon tanımlı.
İp telefondan analog hattı nasıl kullanabilirim?