evileye98 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İzninizle sizlere birşey sormak istiyorum

mail için sadece mx ve cname in yönlendirilmesi yapılması yeterli olur mu ? Mesela domainin dns yi hizmet alınan şirketin adresine,mx ve cname i yandexe yönlendirsek problem çıkar mı ?
dns`yi yandex gibi servislerde barındırma olayını vs. tam çözemedim bu konuda bilgi konusunda eksiğim açıkçası.

Mesela sadece mail için kullandığım bir domainim var şuan domainin dns`si yandex e, mx ve cname kaydıda aynı şekilde yönlendirilmiş durumda.Bu domain üzerinden site yayını yapmak istesem ne gibi ayarlamalar yapmam gerekli ?

Ve dns`nin yandex gibi servislerde barınması bize ne gibi avantajlar yada dezavantajlar sağlar ? Seo vs. ye etkisi olur mu ?

Sorularım saçma olabilir kusuruma bakmayın insan bilgisiz olunca böyle oluyor işte
Eger alanadim.com ile Site yayinlamak ama benimemail@alanadim.com da Yandex uzerinden kullanmak istiyorsaniz, size tavsiyem, harici bir NS servisi kullanip MX ve SPF kaydini da yandex tasimanizdir.

MX ve SPF tasinmasi konusunda detayli rehber:
http://yardim.yandex.com.tr/kurum/about.xml

Yukaridaki rehberi bastan sona okursaniz, bir cok konuda sizi aydinlatacaktir.

NS/DNS yonlendirmesi icin harici bir servis kullanmanizi oneririm, bunu eger alan adi firmaniz sagliyorsa vede guvenilir ise onuda kullanabilirsiniz. Yada:
cloudns.net gibi sitelerde sizin icin cozum olacaktir.