Arkadaşlar araçlarla aram iyidir fakat sizlerede sormak istiyorum daha önce hiç sıralı sistem araç kullanmadım ya direk lpg vardı ya benzinli yada dizel araç kullandım şimdi aldığım araç sıralı sistem lpg var yani önce benzinde çalışıyor sonra lpg ye geçiyor 1. sorum bu konu ile ilgili
Soru 1 : Aracı çalıştırıyorum benzinde çalışıyor 5 sn sonra lpg geçiyor tam bu geçiş sırasında araç istop etcek gibi oluyor gaz verirsem etmiyor vermezsem istop ediyor. Bir kaç kişiye sordum erken geçiyor lpg ye ondan sıkışıyor dediler 5 dk sonra geçiyor bende dediler fakat bende 5 sn sonra geçiyor. Araçla geziyim motor ısınsın istop edeyim tekrar çalıştırdığımda benzinden lpg ye geçerken bunu yapmıyor sadece motor soğukken yapıyor bunun süresini düzeltebiliyorlar mı ?
Soru 2 : Araç çalışırken fan açmıyor ilk etapta belli bir sıcaklığa gelince fan açıyor. Bmw varken bende kontakla beraber fan açıyordu hararet bü yüzden çok yükselmiyordu. Fakat bu araçta 2-3 km yaptığımda hararet ortaya geliyor ve fan açıyor orada kalıyor sonra hararet yükselmiyor ama 1-2 km de hararet ortayı buluyor bu durum normal sanırım ? sonuçta fan çalışmıyor ısınıyor fan açınca sabit kalıyor ama 1-2 km de ortaya gelmesi kafamı karıştırdı
bu iki soruya bilenler cevap verirse sevinirim arkadaşlar.