manevi olarak mutlu sayılırım, yanımda çok değerli arkadaşlarım var aile kurmaya hazırlandığım biri var, ailemden uzakta olsam da yanımda olduklarını biliyorum.
maddi olarak hedeflerimi yerine getiriyorum, bir sorunum yok şuan için. ukraynaya yerleştim, dil öğrendim, araba ev satın aldım. yanlış anlamayın sakın. mutluluk kavramını açıklamak için yazıyorum bunları.
hayalim doktor olmaktı, tıp fakültesi öğrencisiyim. bugün itibari ile bu dönemi de çok iyi olmasa da iyi bir puan kapattım.
Doktor olmak hayaliniz değil, hedefiniz olmalı! Hayali daha çok davalara benzetebiliriz belki. Lütfen bu hayal ve hedef farkını tekrar gözden geçirin..
yani demek istediğim bazen maddiyat, maneviyat, hayaller eldeki şeyler mutluluğu getirmiyor. bazen mutluluğu neyin getirdiğini bile bilmiyorsunuz.
herşeyiniz var ama mutlu değilseniz bunun altında farklı ebepler olmalı, arkadaş da sebepleri aramak için bir konu açmış, umarım bulabilir. ben kendi sebeplerimi uzun zamandır bulamıyorum, belki başka bir baharda bulabilirim.
bu arada tavsiyeniz için teşekkürler.
Bu gibi durumlarda insan 3 ana yol bulabilir kendine
- Araştırarak çözmeye çalışmak
- Bu durumu unutabilmek için oyalanacak bir şeyler bulmak / bir nevi kendini kandırmak
- Akıntıya bırakmak..
Ben, amatörce de olsa yaklaşık 2 yıldır bu tarz konularda epey yakından/aktif olarak ilgilenmekte, araştırma ve gözlem yapmaktayım. Uzun zamandır devam eden arayışınız içerisinde aşağıdakiler yer almadıysa ilginizi çekmek isterim:
Bu arada yukarıdaki mesajınızdan yola çıkarak tahmin ediyorum ki: "düşünen bir insansınız" hem de çok yönlü düşünen (maneviyattan, uzaya kadar..) üstelik bu tarz konular da epeyce ilginizi çekiyor.
? "
Farkındalık" kavramına hakim misiniz? (Kişiye göre bir
özellik veyahut bir
hastalıktır..)
? Olayın felsefik tarafları ilginizi çekerse sizce, gerçek (
gerçek) mutluluk var mıdır
Bu arada kariyerinizdeki başarınız için tebrik ederim ve başarılarınız devamını dilerim
Selamlar,
Şahin