son bir kaç aydır okudğum en iyi yazıydı. teşekkürler digi.
teşekkür ederiz yazı için
bir sorum var
"Kullanıcıya yönelik semantik sıralama" başlıklı yazı Google için çok riskli değil midir? Mantıklı görünüyor ama bence iyi sonuç vermeyecektir.
Çok şirket var statik ip üzerinden çalışan. Her personelin zevki farklı arama olacağından, gerçekten iş makinesi diye arama yaptığımda istediğim sonuca ulaşamazsam, çareyi yandex veya bing de ararım.
Evde babasının bilgisayarını kullanan çocuk için de geçerli bu.
Google şuan bölgesel arama da bile risk alamıyor. Halâ çoğu sonuçlarda genel sıralama karşılıyor bizi.
Youtube bunu yapıyor ama. En son izlediğiniz videolara göre tekrar youtube u ziyaret ettiğinizde karşınıza önceki videolarınızla alakalı videolar çıkıyor. Ancak bu böyle kontrol altına alınabilir. Arama yaptığımda bıraksın artık filtrelemeyi ben yapayım. Gizlilik politikasına ters düşer gibi geldi bana.
hocam teknik olarak değilde, mantıksal olarak bende bir yorumda bulunmak istiyorum.
mevcut 2014 teknolojisiyle mouse hareketlerini bile takip eden google'ın önümüzde 5-10 yılda, aynı bilgisayarı kullanan 2 farklı insanı dahi ayırt edebileceğini düşünüyorum.
örneğin; babam ve ben aynı bilgisayarı kullanırız ama,
babam sayfayı scroll lock ile aşağı çeker, ben mouse tekerliğiyle çekerim.
babam google arama çubuğuna 4 kelimeyi 30 saniyede yazar, ben 2 saniyede yazarım
babam 100 kelimelik makaleyi 10 dk'da okur, ben 3 dk'da okurum
daha da derine inelim, babam habervaktim'e girer, ben oda tv'ye..
vs vs vs
ama en önemlisi mouse hareketleri..bu konuda teknik bilgim yok ama mouse hareketlerinin parmak izi gibi olduğunu düşünüyorum. herkesin çok farklı bir mouse dolaştırma stili var.
google bügun bunları ayırt edemiyor olsa bile önümüzdeki 10 yıl içinde mutlaka ayırt edebilecektir diye tahmin ediyorum.