iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her ay biri kesin öldürüyor. Ya ayağı kırılır(footer backlink), ya karnı ağrır(dalgalanma), ya da kanser olur(sandbox) ama hepsinin ilacı bulunmuştur. Kimisi hemen iyileşir, kimisi zamanla.
Bence yazılanlara daha dikkatli göz atmalısınız. Ben herhangi bir sorun yaşamıyorum Google ile. Yıllardır aramız son derece iyi. Neden? Çünkü nerden, hangi backlink ile rakiplerin ilerisine giderim konusundan ziyade, ne yaparsak sitedeki ziyaretçinin taleplerini en iyi şekilde karşılarıza odaklı iş yapıyoruz.

Burda bahsedilen şey "Arama Motoru Optimizasyonu" adlı işlemi yanlış yorumlayarak, gün geçtikçe ayağa düşürüp, kendi kuyumuzu kazar şekilde hatalı işlemler yapıyoruz konusudur.

Arama motoru optimizasyonu kavramının bitmesi mümkün mü mantıken? Asla. Ne yani ben gidip Google'ın tüm politikalarına aykırı bir site yapacağım ve ondan sonra sıralamada yer almayı mı bekleyeceğim?

Off Page işlemler konusuna gelince.
Zaten konunun içerisinde Off Page konusunun da bitmediğini sadece yanlış uygulamalar yüzünden başarının yakalanamadığını ve verimliliğin düşük düzeyde seyrettiğini dile getirmiştim.