controlbilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlgili firma sahibini tanırım r10 da üyelikleri bulunmuyor. Kendilerine konunuz hakkında bilgi verdim. Taşıma yaptığınız xxx firmasında siteniz saldırı alıyormuş. Ayrıca cpu yeterli gelmemiş. 2 Ramli bir makina almışsınız. Firma ücret talep etmeden hem ram hem cpu yükselterek sorununuzu çözmeye çalışmış ancak firmanın sorunu çözmesine müsade etmeden direk iade talep etmişsiniz. VDS sunucularda takdir edersiniz ki firmaların %99 u ücret iadesi yapmamaktadır. Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız en doğrusu hukuki olarak hakkınızı aramanızdır. Control.com.tr'de biz müşteri memnuniyetini gözeterek sorun yaşanması durumunda ömür boyu ücret iadesi geçmekteyiz ancak keyfi iade yapmamaktayız bir çok kurumsal firmanın politikası bu yöndedir keyfi iade ve iptal yapmaz ve sorunu çözme odaklı çalışır. Sorunun çözülemediği durumlarda elbette iade yapılmalıdır. Digital.com.tr ninde bu sebeple iade yapmadığını düşünüyorum.
Selamlar firma sahibini tanıyorsanız internetten araştırdığınızda firma hakkında benzer maduriyetli insanlar olduğunu çok iyi bir şekilde göre bilirsiniz

müşteri temsilcisi ile konuştuğumda kendilerinden birinci paketi alacağımı söyledim kendilerinin 1.ci paket değil 4.paketi almamı bu sayede saldırıları %80 azaltıp %100 yayın yapmamı sağlayacaklarını belirtip memnun kalmazsam ücreti geriye ödeyeceklerini belirttiler bunun üzerine vds sunucu aldım

18 saat bakın tam 18 saat beklememe rağmen site hiçbir şekilde açılmadı farklı şehirdeki arkadaşlarımdan tutunda aynı şehirde yaşadığım farklı bağlantı tiplerini kullanan site üyeleride dahil temasa geçerek siteye bağlanmaya çalıştık malesef başarılı olmadık buna istinaden firmaya mesaj attım hiç bir şekilde bağlanamadığımı belirttim kendilerinin cevabı efendim siteye giren giriyor siz giremiyorsunuz tarzında oldu nasıl yani dediğimde üyeleriniz giriyor siz giremiyorsunuzdur dediler yani bunca arkadaşım üyem sitemdeki yöneticiler bile bana yalan söylüyorlar ama bu firma doğru söylüyor ? biraz üsteleyince şuan baktım 2CPU'nuz dolmuş ram kullanımı full bu yüzden siteniz açılmıyor dediler bakın 18 saat boyunca aktif bile olmamış bir site kimse bağlanamamış giriş yapamamış hatta google yandex ve bing botları siteye erişemediği için hata mesajları vermiş ama firmadaki arkadaşlar hayır siteniz yayın yapıyor diyorlar

Buna istinaden ns. yönlendirmelerini eski hosting firmama çevirdim özellikleri %10 CPU kullanımı olan 512 ram'lik eski hostingim çatır çatır sitemi çalıştırıyordu ama bu firmadaki arkadaşlar saldırı hala devam ediyor ve bundan dolayı siteniz açılmıyor diyorlardı

Sunucu yetkilisi ile konuştuğumda bana bu paketinde yetersiz olduğunu söyledi kendisine almadan önce size sordum sizde bunun yeterli olacağını söylediniz dedim, kendisi bana verdiğiniz bilgiler sonucu böyle dedik dediler verdiğim bilgi aynen şudur sitem ddos saldırısı alıyor ve VDS sunucusuna geçmek istiyorum kendilerine sorduğumda %80 ddos saldırısını durduracaklarını ve %100 sitemin açılacağını ilk mesajımda zaten belirtmiştim ve paketin yetersiz olduğuna ve bir üst pakete geçmemi söylediler bende para iadesi istedim para iadesi istememden sonra firma hemen bana SMS atmaya başladı CPU 4'e raminiz 6'a çıkartıldı diye ve siteniz yayında diye bunu bana ilk başta yapmadılar ayrıca ben sizinde söylediğiniz gibi keyfi bir geri ödeme istemedim 18 saat bekledim açılmadı ama para ödemesi istediğimde sistem hemen açıldı ? burda ne tezatlık vardır siz söyleyin ?

Şimdi firma yetkilisi olduğunu söyleyen birisi buraya şu mesajı yazmış:

Alıntı
Müşterimiz maalesef geri dönmeyerek sitesini xxx.com firmasına tekrar geri yönlendirdi. Bu müşterinin bilinçli olarak saldırı çözümleme yöntemini öğrenip art niyetli olduğu kanaatindeyiz.
şimdi bana saldırı çözümleme yöntemini öğrenip demiş merak ediyorum bana ne öğretmişler ? ve ben öğrendiğim birşeyi nerde kullanmışım ? hala %10 CPU kullanımı ve 512ram'e sahip sunucumda sitemi yayınlıyorum

Haksız yere firma karalama ve tehtit demişler merak ediyorum kendi başımdan geçen olayı aynen paylaşmak firma karalamakmıdır ? buyrun r10'da bu üyede mi kötülemek amaçlı konu açmıştır ? https://www.r10.net/nasil-bilirsiniz/...al-com-tr.html yada r10 gibi bir firma siteleri karalamak için mi Hosting Şikayetleri diye bir bölüm açmıştır ? yada yazılan mesajların hepsi burda herhangibi bir tehtit mesajım varmıdır ?

Ayrıca firma yetkilisi olduğunu söyleyen şahıs şunuda yazmış:11 ay hosting kullanıp son 1 ayda iade isteyen akıllı müşterilerimize iade yapmıyoruz maalesef

Ben kullanmadığım bakın tekrar belirtiyorum kullanmadığım ve 24 saat bile olmamış sistemim için para iadesi talep ediyorum kimseyi tehtit etmiyorum başımdan geçen tecrübemi bütün üyeler gibi paylaşıyorum, muatap firma yasal hakkını kullanarak beni istediği yere şikayet edebilir kendisinin en doğal hakkıdır ben onlar gibi şikayet ederim diyerek bizi tehtit ediyorsunuz demem yada beni karalıyorsunuzda demem çünkü hak aramak T.C'de yaşayan her vatandaşın kanuni hakkıdır bunu bilir ve saygı duyarım Saygılarımla