Nativity adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu başlığının farkındayız değil mi?
Ne oldu? Tamamen zıt gelecek bir düşünce ortaya konulunca, ilgi çekti. Herkes bir göz attı. Fikrini beyan etti. İşte buyurun "SEO" diye "backlink" kavramını ele almamızın bize hep ihmal ettirttiği şey de bu idi.

Ben yazıyı yazarken Google botları bu içerikte 10 tane seo nedir kelimesi ister diye düşünseydim, şu an başlık da, içerik de, yorum sayısı da farklı olurdu. Reklamcılık mantığı ile yaklaşırsanız şu anki gibi dikkati çekecek bir başlık gerekir.

Şimdi, SEO öldü iddiam konusuna gelirsek, ben bunda ısrarcıyım. Çünkü insanlara SEO adı ile lanse edilen link al yükselirsin mantığı, çok daha ciddiye alınması gereken, kapsamlı ve komplike bir yapıdır. O basit düzeylerde git 100 tane sitede yoruma linkini yaz yükselirsin işlemi olarak bilinen SEO kavramı ölmedi mi sizce bu yıl içerisinde yapılan Google güncellemeleri ile ?

Neden hepimiz kaliteli siteler bulmak peşinde koşuyoruz link alabilmek için? Çünkü biz bulunan her çalışmada suyunu çıkarttık işlemlerin. Doğallıktan en uzak hali ile yaptık ve Google'ı bunlarla ilgili önlemler almaya "MECBUR BIRAKTIK" Yani hep bindiğimiz dalı kestik. O yüzden 1 yıl önceki, 2 yıl önceki SEO kavramı ile, bu gün karşı karşıya olduğumuz ve başarı için gereken SEO kavramı çok farklı bir yapıda diyorum
Ben konu içeriğinize ufak bir göz gezdirdim ve vurgulama yapmakta olduğunuz kelimeyi anahtar kelime olarak kullanıp görüşünüze cevap verdim.

Seo mantığı; link değişimi yap, forum tanıtım hizmeti al, tanıtım yazısı al, farklı backlink paketleri al ve yükselmeyi bekle olmamalı. Zaten bu saydığım maddelerden 1-2 tanesini yapan çoğu kişi kendisini Seo piramidinin en üstteki temel yapı taşından biri olarak görüyor. Bu tür kişileri eğer ekarte edebilirsek SEO kelimesi ölmek yerine, yüksek nitelikli bir dirilişe geçer.