vBDesTabe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sözleriniz her tarafa çekilebilir merak etmeyin şaşırmak için oldukça dikkatli okumuştum
Teşbihte kusur olmaz, sizin eski bir konunuzdan örnek vereyim. Yanlış hatırlamıyorsam eskiden Forumlarda tanıtım üzerine bir hizmet konunuz vardı İlan panosunda. Zaten birkaç kişinin vermekte olduğu bir hizmetti bu, sınırlı sayıda kişiden birisi idiniz.

100 forumda tanıtım yazısı için çok ama çok cüzi bir ücret talep ediyordunuz. Şimdi ilk bakışta forumlar kullanıcı trafiği yoğun, gerçek diyaloglar yaşanan son derece verimli "backlink" kaynaklarıdır. Gerçekçilik oranları yüksektir. Ama neyi atlıyordunuz? İlk panda güncellemesinde önemi vurgulansa da bir türlü anlaşılmak istenmeyen özgünlük konusu atlanıyordu. 100 forumda 100 yazı yerine, 1 yazıyı 100 forumda yazarak tanıtım yapılıyordu. Faydasız mı? Tamamen değil. Verimli mi? %1-4 arası bir değer verimli ise, verimli Oysa benzer bir çalışmayı bir arkadaşa yaptırdık. Dedik ki, varsın 100-150 TL yerine, 400 TL verelim, ama kafamız rahat olsun. Her foruma özel yazı yazılarak yapıldı işlem. Ne oldu bu sefer? Verimlilik %1-4 arasından fırladı %60-80 aralığına. %100 verimli işlemin sırrı, COOKIE'lerde yatar. Bir gerçek kullanıcı hem facesinden linkini verip, hem bir siteye veya foruma girip de o linki paylaşırsa, işte o zaman Google için o site altın değeri taşır.

Amacım sizi eleştirerek laf söylemek değil lütfen yanlış anlaşılmasın. Sadece o dönemin herkes tarafından yapılan bazı bakış açısı hataları vardı. Bunlara açık bir örnek olduğu için bu durumu örnek verdim. Zira yeri geldi aynı yanlış bakış açısını bizler de yaptık. Doğallıktan uzaklaştıkça, SEO'yu öldürüyoruz )

@Saboces
Konuyu açarken ticari bir amaç yok, zira R10 ortamında benim açımdan "hedef kitle" diyebileceğim ciddi bir müşteri kitlesi söz konusu değil. Bu sektörden evini geçindiren, ailesine destek olan, öğrenciliğini sürdüren birçok genç arkadaşımız var aramızda. Ben eğer onlara bir nebze faydalı olabiliyorsam yazdığım birkaç dipnot ile, ne mutlu bana.

SEO öldü derken amacımın ne olduğundan yukarıda konu içerisinde ve bu cevabın üst kısmında zaten belirtiyorum. SEO'yu biz öldürüyoruz. Hatalı uygulamalarımızla. Backlink programları kullanıp da, milyon tane backlink oluşturmaya çalışmakla başlıyoruz mesela bu işe