@civilengineer @DeAtH_MeTaL @harddepo

Merhaba arkadaşlar aradan biraz geçti bilgilendirmek için yazayım eğer mediafire kullanmaya niyetlenecek olan arkadaşlar varsa bu tecrübelerimi kesinlikle göz önünde bulundursunlar:

Hesabımı açıp kullanmaya başladım başlıyalı çok kasmadığım ara ara yüklemeler yaptığım için 200 gb bir dosya atmış oldum.

Yüzlerce mp3 ve 80 in üzerinde film ve bir çok dosyayı yükledim:

Mediafire kullanacak arkadaşlar öncelikle şuna dikkat etmeliler;

Diğer bulut depolama sistemleri gibi olduğunu düşünmüyorum kesinlikle; Bir dosya yüklemek istediğinizde dosyayı önce analiz işlemine alıyor %0-%100 e kadar tarıyor bu sırada cpu ve ram tüketiminizi hatırı sayılır miktarda arttıyor. Bu analiz işlemiyle dosyanızı taramış ve kendi bünyesinde başka barınan dosyalarla aynı olup olmadığına bakıyor eğer aynı ise sizin dosyanızı kendi bünyesine yüklemekle uğraşmayıp başkasının hesabındaki aynı dosyayı size kopyalıyor test ettim ve onayladım hemde onlarca defa

Ayrıca bu yüklemek istediğiniz dosyayı tararken veritabanından telif hakları kontrolüde yapıyor ve dosyanın bir benzerini bulamadıysa başlıyor dosyayı sizden alıp kendisine yüklemeye ama oda ne dosyanız telif haklarına takıldı ve dosyayı yükledikten sonra yanında © işareti atıyor. Bu işaretin daha ne tür bir zararı olduğunu keşfedemedim dosyayı indirmek istesem indiriyorum paylaşmak istesem paylaşıyorum. ileride çıkar kokusu

Bilgisayar uygulamasını kurmadım bu anlattıklarım hep tarayıcı üzerindeki tecrübelerim.Masaüstü uygulamasıyla aramız pek iyi değil biraz odun yapılı geldi bana.

Ayrıca paylaşım ayarlarını hususi bir şekilde yapıp tüm dosyalarımı paylaşımdan uzak tutması için ayar yapmama rağmen film dosyalarının indirilme sayıları yavaş yavaş artıyor Diğer dosyalarda hareket yok fakat film dosyalarında hareket var nedense .

Teliflerden sıyrılmak için filmlerin çoğunu rarlayıp attım ve telif taramasına takılmadı ayrıca başkasının hesaplarındaki dosyalarlada rarlı olduğundan eşleştiremediği için paşa paşa yükledi.

Ben kişisel dosya barındırmadığım için off anam off babam dedirten bir durum olmadı.

Avantajı:
-Depolama maliyeti ucuz.

Dezavanyajı:
-Sitesinde dosyalarımı açarken bile bir ağırlık var çok ilginç.
-Bilgisayar Senkronizasyon programı hoşuma gitmedi.
-Dosyaları analiz ediyor bu sırada bilgisayarınızın sistem kaynaklarını ciddi bir şekilde kullanıyor internette bunun hakkında yazılar bulabilirsiniz benim uydurmam değil özellikle ekşi sözlüğe bakın.
-Dosyalarınızı analiz ediyor dosyanın aynısı başka kullanıcıda varsa ondan size kopyalıyor.Bu durum sizin hoşunuza gidebilir fakat benim hiç ama hiç hoşuma gitmedi.Aslında dosyanın size kopyalandığınıda zannetmiyorum bakıyor 50 kişi x.exe drive ı yüklemek istiyor deposuna 1 tane x.exe dosyasını elinde tutup diğer 50 kişiye veriyor gibime geldi çakallık yapıp alandan tasarruf ediyorlar kendilerince 50 kişide ayrı ayrı yüklü duracağına 1 tane dursun herkes kendinde var zannettin dimi
-Dosyaların analiz edilip başka kullanıcılarla eşleştirilmesi bildiğin havuz gibi bir alanda dosyalarınızın herkezle birlikte sürekli taranarak barındığı anlamına geliyor.Tamam bulut denen şeyde mahremiyet beklemeyelimde bildiğin imece usulü barındırıyoruz dosyaları gördüğüm en ortak cloud oldu bu

Tabiki bu değerlendirmeler kendime aittir hatam var ise lütfen söyleyin düzeltelim Başka arkadaşlarda yanlış yönlenmesinler .

Ha şimdi mediafire`da sürem dolunca dosya barındırmaya devam edermiyim ? Düşünmüyorum açıkçası kişisel dosya barındırmıyorum fakat telifleri damgalamaları baya bir ilginç geldi ve bende sürem bitince buradan uzaklaşmam konusunda bir hisse kapılmama neden oldu . Sürem dolunca Rusya taraflarına doğru kaymayı düşünüyorum dosya barındırmak için