Bilo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Az önce aklıma geldi ve hemen kurguyu yaptım. Elim biraz rahatladığı için bir şeyler karalayabilirim.
Hemen konu başlığımı attım, ilk adıma ait olduğunu düşündüğüm maddeyi yazdım, yayınladım.
İndekslendimi baktık, indekslendi, Kelimemi seo rehberi olarak düşünmüştüm.
Hemen sıralamaya baktım ve 20. sıradan girmiş. Düşmanlarımızı saymazsak, izleyelim bakalım. Hem iki hafta daha yırtmış oluyorum "ne yazsam" diye işte
İyi okumalar/uygulamalar

Hemen belirteyim; Bu işi hemen halledeyim diyorsanız o durak bu durak değil, hiç bekleme yapmayın ve siz masalınıza devam edin, ben hiç bozmayım.
Ama yok; Yavaş ama sağlam adımlarla gitmek istiyorum diyorsanız buyrun size yol haritası.
Üstelik hem seo uyumlu olup botları doyuracağız hem de ziyaretçiler memnun olacak. Bu belki biraz hızlı bir site olacak, hatta yazının içinde bir kaç uygulama ve siteye de yer vermeyi planlıyorum. Hatta belki bir iki hinlik. Siz yolunuzu kendiniz çizersiniz.
Ve işte gün gün adım adım takip edebileceğiniz bir seo rehberi size;

1. Gün / Sertan Vakti
Kim kaybetmiş ki biz bulalım demeyin, mümkünse tam eşleşmeli ve kısa bir alan adı alın (o devir bitti diyorsanız, hiç okumayın ve dediğim gibi siz masalınıza devam edin). Sanırım toplamda 2000'e yakın yeni uzantı çıkıyor. Doğrusu çoğu webmaster olayın boyutlarının hala farkında değil. Yaa internet resmen yeniden doğuyor, bu bir devrim arkadaşlar ayılın lütfen biraz ayılın.

Geçen gün bir yerde okudum; "Yeni uzantılar patlamaya hazır bomba gibi" demiş. Ya korkmayın bu kadar. Evet doğru yazmış, bomba. Ama bana sorarsanız orta uzun vadede kesinlikle ve kesinlikle diğer uzantıların papucunu dama atacak bir bomba bu. Belki biraz zamana yayılmış sabır istiyor.

Evet, amaca uygun uzantılar giriyor devreye. Daha ziyaretçi tıklamadan, ne sitesi olduğunu bilecek. Eğer 90'larda kaydedilen alan adlarına bakıp iç çekiyorsak, bakın görün yine aynı durum yaşanacak. Kesinlikle amacınızı uygun yeni bir uzantı seçin. Zamanla diğer uzantıların arasına hatta önüne geçtiğinizi göreceksiniz. 15-20 liralık bir şey olabilir ama basit bir konu değil. Önce uzantınızı -tekrar ediyorum; doğru uzantı olsun- sonra kelimenizi yapıştırın gitsin, zaten alayı boşta. Hatta mümkünse 5 yıllığına kaydedin. Gün sonuna kadar vaktiniz var, aldıysanız bugünkü işiniz tamamdır, günlük rutin işlerinize devam edin, gidin gezin, derslerinizi yapın, çocuklarınızla oynayın, warcraft ya da half life 2 oynayın, iş peşinde koşturun, yapın işte seo haricinde farklı bir şeyler.

(devam edecek)

Sevgiler

Kaynak: http://www.seobilog.com/2014/12/adm-...o-rehberi.html
Yine güzel bir konuya başlangıç yapılmış... Takipteyiz @Bilo Teşekkürler...