Medikalize adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
cloud flare nin seo açısından hiç bir zararını görmedik
aksine hitler 3 e katladı hocam.
bilginiz olsun saygılar.

peki hala ücretli ve ücretsiz sürümü arasındaki farkları nedir yani siz ücretli sürümünümü kullanıyorsunuz?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:17:40 -->-> Daha önceki mesaj 15:16:20 --

Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Class ip aldım derken tam olarak ne demek istediniz?

Tek bir ip tek başına class oluşturmaz, class durumu 2 sitenin aldığı ip adreslerinin birbirine olan durumudur. 5 siteniz var diyelim bunları aynı ip üzerine koydunuz bu siteler için class ip durumu oluşmaz, sıralı iplere aldınız diyelim ipi 1.1.1.1, 1.1.1.2, 1.1.1.3 v.s bu şekildede yine bu siteler class ip yapısında olmaz.

Ama 5 siteye farklı class bloklarda ip alırsanız atıyorum 5.5.3.3, 5.5.25.25, 15.5.5.5, 25.5.5.5 şeklinde bu sefer bu ipler çalışan siteler kendi aralarında class iplerde çalışmış duruma gelir.

Cloud konusuna gelirsek cloudflare i tamamiyle aktif ederseniz site ip adresi bahsettiğiniz gibi cloudflare sunucularının ipini alır, bu iplerdede yüzbinlerce site çalışmakta, seo açısından büyük risk oluşturabilir bu durum.

Cloudflare kullanıp, cloudflare i pause konuma getirirseniz sadece cloudflare in dns hizmetini kullanırsınız, diğer servisler deaktif olur, site ip adresinizde satın aldığınız ipler görünecektir.
teşekkürler c-classin mantıgını biliyordum ama yinede okudum güzel yazmıssınız