Domain uzantısı çok büyük etken derken ? dsadsadasdsa.dsadsadsa bile etki etmez. Etki eden tek şey hit aldığın ülke, içeriğin, sana gelen ziyaretçinin cookieleri reklam çeşidin belirler. Çok fazla kullandığında tbm nin düşmesinin nedeni ise reklamverenlerin sitenizi karalisteye almaya başlamalarıdır. Adwords reklam veren istediği siteyi karalisteye alabiliyor.
Yazdığınızın maddelerin bir çoğu TBM ile alakası yok. Domainin, yerleşimin hiç alakası yok. En büyük etki içeriktir. Sitenizi anahtar kelimeleri TBM artırır.
Domain hakkında söylediklerinize katılmıyorum. Google alan adı uzantısına göre işlem yapmaz. Projelik site açanlar kolay ulaşılsın diye tercih ediyor. Zaten birisi.com alınca ciddi anlamda site açmak isteyenler başka aslan adına yöneliyor hepsi bu.
XOOM 2 ME cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kendi deneyimlerime dayanarak belirttim, .com .net .org en değerli domain uzantıları, anahtar kelime içeren .net .biz .info uzantılı 3 site açmıştım .net hemen yükseldi .biz ve .info için yaptığımız çalışmayı yarıda kesip paravan blog olarak kullandık. ayrıca .net uzantısında başarılı bir iş sergilememize rağmen aylarca bilgisiz ve seo'nun ne odluğunu bilmeyerek yönetilen ve içeriği bizden %300 kısa olan .com uzantılı site kısmen önceydi. google her şeye göre işlem yapıyor bu gün yapmadığını düşünseniz de da ilerde yapacaktır.