Programın Ne olduğunu Öğrenmek için bir ekşi sözlük yazarının yazdığı bu yazıyı okuyunuz
Çok uzun bir uğraş sonrasında bu programı nihayet çözdüm. İlk okuduğunuzda çok garibinize gidebilir fakat ayzılan her şeyi oturup düşündüğünüzde siz de bu yazıya hak vereceksiniz. Lütfen bu yazıyı herkes sabırla okusun. Aslında bütün program Özlem Özden isimli yarışmacının zihninde yaşanmaktadır. Gerçekte kesinlikle böyle bir yarışma yok. Bize günlerdir izletilenler Özlem Özdenin karmaşık iç dünyası ve hayallerinden farklı bir şey değildir. Özlem Özden 30lu yaşlarda olan akıl hastası bir bayandır. Şizofreni nedeni ile yıllardır Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinde tedavi görmektedir. Özlemin hayal dünyası o kadar geniştir ki ayrıca bu kız da kişilik bölünmesi de vardır. Diğer yarışmacıların hepsi, onun iç dünyasında ki farklı farklı kimlikleri temsil etmektedir. Yarışma ise kimlikleri çatıştırmak için kurulan bir tür kurgudan başka bir şey değildir.
Yukarıda Verilen İddaaları ortaya çıkaran bir çok kanıtı sizlere sunabilirim:
Yarışmada ki her kız onun başa bir yönünü temsi ediyor. Bazı kızalr maskülen, bazıları feminen, bazıları özgür, bazıları çok muhafazakar, bazıları aşırı derecede saldırgan, bazıları ise naif. Özlem ise kendi haliyle bütün bunları izlemektedir.
Ayşegül Melisa Doğan Özlem Özdenin henüz saçlarını boyatmamış, kısa boylu ve lisede ki halidir. Bu yüzden en büyük tartışmaları onunla yapmaktadır. Geçmişine ait hem büyük arzular hemde büyük öfkeler vardır.
Nurcan ve Aycan Şencan, zengin, avrupa görmüş, aile kızı, ezgi ise evlenmiş, çocuğı olmuş üst orta sınıf modern anneyi, Ayşenur Balcı genç, marjinal güzel bir kızı temsil ediyor. Tamamı doğal olmak istediği, ulaşılmaz kimlikler onun için. Ama Identity filminde olduğu gibi bu gerçek deli özlem hepsini her hafta yeniden öldürüyor (eliyor). Her defasında bir tipinden vazgeçmek zorunda kalacak. Devamlı son ikiye kalmasının nedenide budur. Deliliği her zaman galip gelerep alt kimliklerinden birini tamamen hayatından siliyor.
Cumartesi günleri hastanede serbest bir şekilde giyinmelerine izin veriliyor. O gün Özlem Özden için çok özel bir gün. Televizyonda sevdiği bir ünlüyü konuk jüri yaparak bu tarz benim programını renklendiriyor. İzlediği ve sihirbazları, dansçıları programa dahil ediyor.
Pazar günleri ailesi ziyarete geldiği için programa ara veriyor. Pazartesi bu delice sendromları yeniden başlatıyor.