İnternette yeterince kaynak bulamadığım için, buradaki tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var öncelikler bunu belirteyim.
Kişisel bir bloğum var, yaklaşık 7-8 ay önce açmıştım ve neredeyse her gün düzenli olarak %100 özgün makaleler girmekteyim.
Makaleleri girdikten sonra uzunca bir süre emek harcayarak yaptığım için bu işi, daha önce forumda verilen bilgiler doğrultusunda sayfalarımı google arama motoruna
https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url adresinden ekliyorum. Buradan gayet hızlı sonuçlar almaktayım, 1-2 dakika içerisinde hemen indexleniyor içerik.
Şimdi ilk sorum şu olacak. Bu şekilde sayfaları sürekli indexletmenin arama sonuçlarında herhangi bir olumsuz etkisi olur mu? Sonuçta doğal olarak indexlenmiyor sayfalar.
İkinci sorum ise;
Sitemden sürekli makale kopyalayan birileri var ve kimi zaman bu siteler aynı sonuçlarda benden yukarılarda çıkıyor. Bu nasıl olabilir tam olarak anlamadım. Yani google zaten sayfamı indexlemiş, sonradan içerik çalan siteyi nasıl üst sıralarda çıkartır. Bu soruyla bağlantı olarak; bir dönem doğal olarak index alsın diye yaklaşık 15-20 makaleyi indexletmemiştim. Tabi bu arada bu makaleler çalınmış ve arama sonuçlarında benim site gözükmüyor bile. Ama sonuç olarak blogspot ile yaptığım sitemde, bu makaleleri hangi tarihte ve ne zaman girdiğim belli değil mi? Yani indexletmemiş olsam da google ın bunu anlamış olması gerekmez mi? Neden kopya site muamelesi görüyoruz?